artikel

Beko Grouw opent nieuwe vestiging

Dossiers

Beko Grouw opent nieuwe vestiging

Doen waar je goed in bent’Beko Bakkerij Techniek vestiging Grouw is verhuisd naar een nieuw onderkomen. De officiële opening was eind november. Naast een nieuw pand heeft Beko Bakkerij Techniek besloten met koeltechniek te stoppen. Directeur Maarten van der Coer: ‘We focussen ons op kwaliteit, je kunt niet alles.

 Doen waar je goed in bent’
Beko Bakkerij Techniek vestiging Grouw is verhuisd naar een nieuw onderkomen. De officiële opening was eind november. Naast een nieuw pand heeft Beko Bakkerij Techniek besloten met koeltechniek te stoppen. Directeur Maarten van der Coer: ‘We focussen ons op kwaliteit, je kunt niet alles.’
 

Onder toeziend oog van tientallen gasten en genodigden, knipte Jozeph Verloop het Friese lintje door. Met deze handeling opende Verloop, voorzitter van Back Beko IJsselstreek, het nieuwe pand van Beko Bakkerij Techniek in Grouw op 20 november. Maarten van der Coer, directeur Beko Bakkerij Techniek: ‘We hebben met het nieuwe pand de servicevestiging op orde gebracht, dat wil niet zeggen dat het voorheen niet op orde was, maar de ontwikkelingen maken veranderingen nodig.’ Beko Bakkerij Techniek vestiging Grouw is verhuisd naar de nieuwe locatie omdat die beter aansluit op de eisen en wensen van het bedrijf. Vanuit de nieuwe vestiging, die 400 vierkante meter groot is, wordt service, reparatie en onderhoud voor het gebied Noord Nederland en een gedeelte van Noord-Holland gecoördineerd. Van der Coer over de verhuizing en veranderingen: ‘In Grouw hadden we een showroom en aangezien bij onze vestiging in Wijchen de centrale showroom is gelokaliseerd hebben we besloten er in Grouw mee te stoppen.’ Naast het stopzetten van een showroom heeft Beko Bakkerij Techniek ook haar werkzaamheden en service op het gebied van koeltechniek gestaakt. Deze bedrijfsactiviteit werd hoofdzakelijk uitgevoerd door Beko Bakkerij Techniek Grouw en is per 1 november ondergebracht bij Koma uit Roermond. ‘Doordat we met deze activiteiten zijn gestopt was het oude pand veel te groot en dan worden het dure vierkante meters’, verklaart Van der Coer de verhuizing. Over het afstoten van koeltechniek zegt hij: ‘De kern is dat we de dingen die we doen ook goed willen doen. We focussen ons op onze kwaliteiten, je kunt niet alles doen. Wij doen waar we goed in zijn en dat proberen we nog beter te doen. Het doel is om onze service aan bakkerijmachines naar een hoger plan te tillen en dan moet je keuzes durven te maken. De techniek gaat alsmaar verder, we moeten mee gaan met de tijd.’ Van der Coer geeft een voorbeeld: ‘Vijf jaar geleden waren de machines voor 70 procent mechanisch, 20 procent elektrisch en 10 procent PLC, nu zie je steeds meer PLC. Als er storingen zijn heb je vaak alleen nog een computer nodig om het probleem te verhelpen.’ Om het niveau van de technische medewerkers op peil te houden, krijgen ze tien keer per jaar een cursus, aldus de directeur. Totale sluiting van de vestiging Beko Bakkerij Techniek Grouw is nooit aan de orde geweest, omdat het bedrijf opereert binnen een straal van 100 kilometer en dus zeer belangrijk is voor de landelijke dekking van Beko Bakkerij Techniek.

 

 

Demonstraties

Tijdens de opening van de nieuwe vestiging konden de aanwezige bakkers ook ideeën en tips opdoen voor hun bedrijfsvoering. Naast Sonneveld die een presentatie gaf over diverse najaarsproducten hield Koopmans Meel een oliebollendemonstratie met de nieuwe kant-en-klare oliebollenmix Patent. Patent speelt in op het nieuwe bakken, aldus demonstrateur Cees de Haan. Het nieuwe bakken is bakken op lagere temperatuur. ‘170 Graden is een ideale temperatuur om te bakken en daar hebben we in de receptuur rekening mee gehouden waardoor de oliebol goed gaart en kleurt.’ Bakken op lagere temperatuur is gezonder, stelt Peter Arndt van Romi Smilfood. ‘Boven de 175 graden ontstaan namelijk acrylamide (kankerverwekkende stoffen) bij zetmeelproducten.’

Andere bedrijven die tijdens de opening aanwezig waren om hun producten te tonen waren: Everbake, Straatsma Verpakkingen, Cleanfix, Nescafé koffieautomaten en Bakon Food Equipment.

 

Reageer op dit artikel