artikel

Tips en trics leiddinggeven

Dossiers

Tips en trics leiddinggeven

Wat is leidinggeven en wat is de meest effectieve aanpak? Dat waren de centrale vragen tijdens de workshop leidinggeven die werkgroep Voor de Bakker en Beko Advies begin mei gaven aan de startende ondernemer.

Wat is leidinggeven en wat is de meest effectieve aanpak? Dat waren de centrale vragen tijdens de workshop leidinggeven die werkgroep Voor de Bakker en Beko Advies begin mei gaven aan de startende ondernemer.

John Dekker, adviseur Beko Advies : ‘Leidinggeven is communicatie en je moet er voor zorgen dat communicatie voor je gaat werken. Het is de kunst om te zien wie je als leidinggevende tegenover je hebt en daar de juiste strategie op los te laten.’ ‘Leidinggeven is stimuleren, motiveren, maar ook straffen en belonen’, vult Silvia van Nieuwland van Beko Advies aan. ‘Ook faciliteren hoort daar bij. Je kunt wel wat willen van een medewerker, maar dan moeten apparatuur en omstandigheden in orde zijn.’
 
 
‘Duidelijke werkregels zijn ook belangrijk. Door duidelijkheid te verschaffen aan de medewerkers is er structuur en weten ze waar ze aan toe zijn.’
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Leidinggeven kan op verschillende manieren, er is niet een stijl die onder alle omstandigheden de juiste is. Bepaalde personen en situaties vragen om een bepaalde stijl. De truc is om de juiste stijl toe te passen op het juiste moment en dat is een kwestie van aanvoelen en ervaring’
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het hele artikel: zie Bakkerswereld 11/25 mei 2007
 
 
 
 

Reageer op dit artikel