artikel

‘Trots op bedrijven en leerlingen

Dossiers

‘Trots op bedrijven en leerlingen

Verkley werd Leerbedrijf van het Jaar 2007 en zeven enthousiaste jongeren werden gehuldigd. De leerlingen van de MBO brood- en banketopleiding stonden op 28 maart in Wageningen centraal. Zij zijn de toekomst van de branche. Er was veel waardering voor de kwaliteit van de producten en de gemotiveerdheid van de leerlingen.

Verkley werd Leerbedrijf van het Jaar 2007 en zeven enthousiaste jongeren werden gehuldigd. De leerlingen van de MBO brood- en banketopleiding stonden op 28 maart in Wageningen centraal. Zij zijn de toekomst van de branche. Er was veel waardering voor de kwaliteit van de producten en de gemotiveerdheid van de leerlingen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Woensdag 28 maart vond op de Vakschool Wageningen het Nederlands kampioenschap brood en banketbakken voor het MBO plaats. John van Antwerpen kreeg de GB Ingredients Award toegekend. Hij behaalde in totaal de meeste punten tijdens de MBO kampioenendag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Banketbakkerij Lex Verkley uit Soest, aangesloten bij Heerlijk&Heerlijk, werd Leerbedrijf van het Jaar 2007.  De tweede plaats werd gedeeld door Broekmans Patisserie uit Venlo en Banketbakkerij Gerhard Oonk uit Glanerbrug. Volgens de jury laat Banketbakkerij Lex Verkley zien dat er constant wordt gewerkt aan een gestructureerde leeromgeving. Alle facetten van het vak kunnen er geleerd worden. Er worden leerlingen uit vmbo, mbo en hbo opgeleid. En het ontbreekt de leerlingen niet aan praktijkbegeleiders.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Piet Gravemaker, voorzitter van de Stichting Jeugdvakwedstrijden , zei genoten te hebben van de vakwedstrijden. ‘Het niveau was hoger dan vorig jaar. Maar ook de gemotiveerdheid van deze leerlingen was geweldig. Ik heb niet één keer hoeven te zeggen dat iets opgeruimd moest worden. En ook de onderlinge sfeer was fantastisch. De leerlingen hielpen elkaar.’
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De tweede plaats werd gedeeld door Broekmans Patisserie uit Venlo en Banketbakkerij Gerhard Oonk uit Glanerbrug. NBOV vice-voorzitter Lex Janssens noemde de genomineerde bedrijven ‘drie toppers. Qua prestatie lagen ze heel dicht bij elkaar.

Reageer op dit artikel