artikel

Efficiënt werken in de bakkerij

Dossiers

Efficiënt werken in de bakkerij

Cor IJkelenstam en Jan Buitelaar geven tipsEfficiënt werken is een must voor ieder bedrijf. Maar wordt dat ook voldoende gedaan? Jan Buitelaar van Beko Advies en banketbakker Cor IJkelenstam menent van niet. Veel bedrijven moeten de winst in de laatste weken van het jaar halen. Het resultaat: veel overuren en een dalende brutowinstmarge.

Cor IJkelenstam en Jan Buitelaar geven tips

Efficiënt werken is een must voor ieder bedrijf. Maar wordt dat ook voldoende gedaan? Jan Buitelaar van Beko Advies en banketbakker Cor IJkelenstam menent van niet. Veel bedrijven moeten de winst in de laatste weken van het jaar halen. Het resultaat: veel overuren en een dalende brutowinstmarge.

 

De oplossing van dit probleem ligt volgens beide heren in een betere planning. Zo start Cor IJkelenstam al met de productie voor Sinterklaas in de maand augustus, wanneer de banketverkoop vaak minder loopt dan de rest van het jaar. Ik maak me dus druk als het rustig is, zodat ik rustig ben als het druk is,’ zo luidt de conclusie van de Utrechtse banketbakker. Zo houdt hij zijn personeelskosten en zijn rendement op peil.
 
Tips van Cor IJkelenstam
– Maak je druk wanneer het in de bakkerij rustig is.
– Maak een duidelijke keuze in het assortiment zodat het niet te breed wordt.
– Maak een goede jaarplanning, weekplanning en dagplanning.
 
Tips van Jan Buitelaar voor een goed derde kwartaal
– Maak in de zomermaanden gebruik van de kansen die er op dat moment zijn. Bijvoorbeeld een lokale braderie, een sportevenement of zoals dit jaar het WK voetbal.
– Kun je leveren aan een camping in de buurt? Zijn er andere mogelijkheden voor het toerisme?
– Is ijsverkoop een optie?
– Pas je assortiment aan, aan het seizoen.
 

Reageer op dit artikel