nieuws

Geslaagde open dag én onthulling Peters Puur bij Bakkerij Gorthuis

De winkel

Het feest ter ere van het 97-jarig bestaan van bakkerij Gorthuis in Hoofddorp was zaterdag 14 september zeer geslaagd. Tijdens de feestelijke dag werd ook door de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, het nieuwe brood Peters Puur onthuld.

Geslaagde open dag én onthulling Peters Puur bij Bakkerij Gorthuis
Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, heeft het nieuwe brood Peters Puur onthuld.

‘Het was zeker een topdag! De kinderen hadden het druk met eierkoeken versieren, broodhappen en deeg bewerken, maar vooral ook met de speurtocht. Veel ouders waren nog fanatieker dan de kinderen, zo leuk om te zien!’, vertellen Peter en Aria Gorthuis van Bakkerij Gorthuis enthousiast.

Ook kregen de bezoekers een kijkje in de bakkerij waar onder meer deeg bereiden en het bakken van oliebollen werd gedemonstreerd. Verder konden belangstellenden langs alle machines lopen en al hun vragen stellen. Presentator Viktor Brand zorgde ervoor dat alle vragen door Peter beantwoord werden. Ondertussen deelde hij gezellig oliebollen uit, wat door de bezoekers zeer gewaardeerd werd.

Gezond brood

Na een jaar lang testen en uitproberen heeft Peter een zeer speciaal brood ontwikkeld, Peters Puur, dat bijdraagt aan meerdere gezondheidsaspecten, zoals een normale suikerstofwisseling en het ondersteunen van het in standhouden van sterke (bloed)vaten. Daar is het echtpaar erg trots op. ‘In deze tijd, waarin mensen erg op hun gezonde leefstijl letten, is dit een hele mooie aanvulling op het assortiment.’

Het brood werd onthuld door de commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk, en Viktor Brand. Van Dijk ontving vervolgens het originele brood van Jordan, ambassadrice van het Peters Puur. ‘Jordan is gek op het brood en laat daarmee zien dat het brood ook goed en lekker is voor kinderen’, blikt Aria Gorthuis terug.

Arthur van Dijk roemde het ondernemerschap van Peter en Aria en gaf aan dat zij lieten zien dat het bakkersambacht wel degelijk bestaansrecht heeft met zulke mooie initiatieven. Hij vertelde trots te zijn dat het een kleine zelfstandige uit ‘zijn’ Noord-Holland gelukt was om zo’n mooi, gezond brood te ontwikkelen. ‘We hebben het altijd over kleine ondernemers, maar naar mijn mening laten Peter en Aria weer zien dat ze kleine zelfstandigen, maar grote ondernemers zijn. Daar zie ik er graag meer van!’, aldus Van Dijk.

Klik hier voor een filmpje van de onthulling van het brood.

Reageer op dit artikel