nieuws

Bakker Kole mag in Veere blijven verkopen

De winkel

Voorlopig blijft er toch een bakkerij in Veere, zo meldt Omroep Zeeland. De gemeente heeft een tijdelijke vergunning verleend voor een verkooppunt van brood en levensmiddelen aan de Rijkendijk in Veere. Eerder wees de gemeente een vergunningaanvraag nog af, maar na reacties en een handtekeningenactie is besloten dat er toch een bakkerij in de stad kan blijven.

Bakker Kole mag in Veere blijven verkopen

In november vorig jaar verdween de laatste bakker uit Veere. Bakkerij Bliek mocht van de gemeente wel in de zomermaanden vanuit een kraam brood verkopen. Omdat er na een paar maanden een flinke klantenkring was opgebouwd wilde bakker Chris Kole van Bliek de verkoop graag voortzetten en besloot op eigen initiatief een kleine winkel in te richten aan de Rijkendijk in Veere.

Vergunning afgewezen

De bakker vroeg een vergunning aan, maar die werd afgewezen omdat de gemeente niet vooruit wilde lopen op de toekomstige ontwikkelingen aan het Oranjeplein. Er liggen plannen voor een markthal op dat plein, waar ook een nieuwe bakkerij moet komen.

Op het afwijzen van die vergunning kreeg de gemeente veel reacties van inwoners die toch graag brood in hun eigen stad willen kunnen blijven halen. Naar aanleiding van die reacties én een handtekeningenactie heeft de gemeente nu besloten om de tijdelijke bakkerij alsnog toe te staan.

Bakker Kole zegt tegen Omroep Zeeland ‘heel erg blij en opgelucht’ te zijn. Hij is van plan om de bakkerij uit te breiden met ‘vergeten boodschappen’. Er is nu niks in Veere, behalve horeca en toeristenwinkels, dus dan is het fijn dat je ook boter of een pak koffie hier kan kopen, aldus de ondernemer.

Reageer op dit artikel