nieuws

Bakkerij De Leijer bakt 3500 appeltaarten

De winkel 871

Bakkerij de Leijer in Boxtel bakt 3.500 appeltaarten in opdracht van Woonstichting Sint Joseph.

Bakkerij De Leijer bakt 3500 appeltaarten
De appeltaart van Kees Grutter

Eigenaar Tiny Schalkx van de bakkerij kreeg de opdracht zodat de woonstichting alle huurders kan trakteren op Boxtelse appeltaart, meldt  Woonstichting Sint Joseph in een verklaring. 

Weekmarkt en winkels

Na maanden voorbereiding en het aangaan van een logistieke uitdaging worden vrijdag 12 en zaterdag 13 april de taarten uitgedeeld op de weekmarkt en in de winkels. De appeltaarten die klaar zijn, worden ingevroren en opgeslagen bij de inkooporganisatie waar de Boxtelse bakker mee samenwerkt.  Om de toeloop van huurders in goede banen te leiden, zet de bakker extra personeel in. Ook medewerkers van St. Joseph helpen 12 en 13 april mee.

Brand

Met echtgenote Anjo is Schalkx eigenaar van twee brood- en banketwinkels in Boxtel. Op 1 mei 2006 werd de bakkerij door hen overgenomen. In 2008 was de tijd rijp om een filiaal te beginnen in de wijk Boxtel-Oost; in winkelcentrum Oosterhof.  In 2014 is de zaak aan de St.Severusstraat heropend na een brand.

Lees ook

Verkoop bakkerij de Leijer gaat door

Reageer op dit artikel