nieuws

Bakkerij Vreugdenhil feestelijk geopend na forse uitbreiding

De winkel 1808

Bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk beleefde vrijdag 10 augustus een feestelijke opening. Anderhalf jaar nadat de eerste gesprekken met de ontwerper zijn gevoerd, werd de zaak geopend. De jongste Vreugdenhil telgen, Ben (4) en zusje Lize (2), openden de winkel onder toeziend oog van het hele team en publiek.

Bakkerij Vreugdenhil feestelijk geopend na forse uitbreiding

Ben en Lize openden de winkel door een meter lang brood door te snijden dat was gebakken door opa Jan Vreugdenhil. In het brood zat de sleutel verstopt waar de winkel mee geopend kon worden. ‘Het was de bedoeling dat Ben daarna zou zeggen: ‘De winkel is nu officieel geopend, maar dat was toch een beetje te spannend voor hem’, lacht vader Chris Vreugdenhil.

Unieke winkel

‘Het is geen standaard winkel geworden’, zegt Vreugdenhil. ‘We hebben deze winkel ontworpen met een designer van King Kongs Design, zij ontwerpen vooral voor hospitality projecten, zowel nationaal als internationaal.’ De keuze voor een designer buiten de bakkerswereld is een bewuste. ‘We wilden een unieke winkel. Als je tegenwoordig in een nieuwe bakkerswinkel komt, kun je gelijk aangeven welke interieurbouwer het heeft gemaakt. Dat wilden wij niet.’

Intieme sfeer

‘In de ontwerper van King Kongs Design hebben we een goede sparringpartner gevonden. Onze zaak is fors uitgebreid (naar 250 m2), maar we wilden wel de intieme sfeer behouden. Dat is gelukt door de winkel op te bouwen uit verschillende ‘compartimenten’. Klanten kunnen vanuit de verschillende compartimenten wel verder door de winkel kijken. De openheid is behouden. Zo is er bijvoorbeeld ook vrij zicht op de productie.’

Gebouwd voor de klanten

Vreugdenhil heeft bij het ontwerpen van de nieuwe winkel zich altijd gericht op zijn klanten. ‘Onze winkel ligt in Maasdijk en is niet bepaald een passantenwinkel. Klanten komen speciaal naar onze winkel toe en hebben een hogere besteding dan gemiddeld. Hier hebben we rekening mee gehouden in ons ontwerp.’

Open dag

Op 1 september houdt Bakkerij Vreugdenhil een open dag. Tijdens deze dag zijn er demonstraties, worden er oliebollen verkocht voor het goede doel en zijn er tal van activiteiten voor kinderen. ‘Om een verkeersinfarct te voorkomen laten we pendelbussen rijden vanaf een groot parkeerterrein in de buurt. We verwachten namelijk een grote opkomst’, zegt Vreugdenhil.

Wie de nieuwe bakkerij met eigen ogen wil zien, kan terecht tijdens de open dag op zaterdag 1 september van 8.00 tot 14.00 uur.

Foto's

Reageer op dit artikel