nieuws

Robèrt van Beckhoven begint kiosk en open bakkerij in Fresh!

De winkel 3817

Robèrt van Beckhoven begint kiosk en open bakkerij in Fresh!

Meester Boulanger, Meester Patissier en tv-persoonlijkheid Robèrt van Beckhoven opent eind dit jaar de kiosk bij Robèrt in versmarkt Fresh!, onderdeel van het vernieuwde Mall of the Netherlands in Leidschendam. Volgend jaar komt er in de versmarkt een grote open bakkerij van bij Robèrt.

De open bakkerij van 800 vierkante meter die in 2019 op de eerste verdieping van de versmarkt van start gaat, bevat een boulangerie en patisserie met cursusruimte. Bezoekers kunnen hier straks, net als in de bakkerij van bij Robèrt in Oisterwijk, ter plekke zien en beleven hoe de ambachtelijke bakkersproducten worden gemaakt. Een glazen wand biedt een kijkje in de keuken. Het team van bij Robèrt geeft hier ook proeverijen en gaat cursussen voor brood en patisserie organiseren. Alles wat uit de bakkerij komt kan ook ter plaatse worden geproefd en gekocht.

Pirjo de Winkel, algemeen directeur van bij Robèrt: ‘De ambitie en het ambachtelijke karakter van Fresh! in de toekomstige Mall of the Netherlands passen uitstekend bij ons merk bij Robèrt. Naast onze winkel in Oisterwijk zien we hier een uitgelezen kans om ook de Randstad kennis te laten maken met onze producten.’

‘We zijn de laatste jaren meerdere malen benaderd om iets op een andere locatie te doen. Dat voelde nooit goed, omdat we geloven in het concept zoals we dat in Oisterwijk hebben neergezet. We willen mensen laten zien, proeven en vertellen wat we doen. Open en transparant. Dit was de eerste keer dat we het gevoel hadden dat we dat ook kunnen doen. Daar zijn we trots op en we hebben zin in deze stap!’, vertelt Robèrt van Beckhoven.

Kiosk bij Robèrt

Vanaf dit najaar kunnen bezoekers bij de kiosk bij Robèrt kennismaken met de diverse ambachtelijke broden en patisserie- en chocoladeproducten. De eindproducten zijn samengesteld uit een hoge kwaliteit van de grondstoffen, met gebruik van de allerbeste ingrediënten waarbij duurzaamheid centraal staat.

De opening van de kiosk en bakkerij is een van de nieuwste activiteiten van Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven (58). Hij kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten in de bakkerij van zijn opa en vader. Vele jaren ervaring, wedstrijden en prijzen later heeft hij nu als enige in Nederland zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger.

Van Beckhoven is verder nationaal bekend van onder meer tv-programma’s als Heel Holland Bakt, CupcakeCup en Brood. Ook is hij schrijver van een aantal bakboeken en staat hij vanaf komend najaar in het theater met zijn eigen theatrale foodexperience.

Versmarkt Fresh!

Fresh! is de versmarkt binnen winkelcentrum Mall of the Netherlands. In deze winkelstraat die naar verwachting eind volgende maand officieel wordt geopend, komen uitsluitend winkels met voedsel en versproducten gericht op dagelijkse boodschappen. Hier vestigt zich rond deze tijd ook een tweede bakkerij van banketbakker More Pastry. Bakker Van Maanen die al in de versmarkt is gevestigd, kreeg een vernieuwde gevel.

Fresh! wil zich profileren als een unieke en prettige omgeving waar de winkeliers hun producten op aantrekkelijke wijze presenteren om de beleving te optimaliseren. Het is bovendien een plek voor ontspanning en vermaak met de focus op smaaksensaties en kooktechnieken. Zo vinden er met enige regelmaat evenementen plaats, waaronder kooklessen, proeverijen en demonstraties.

Unibail-Rodamco-Westfield

De versmarkt maakt deel uit van winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam van Unibail-Rodamco-Westfield, ontwikkelaar en exploitant van winkelbestemmingen.

‘Wij zijn bijzonder verheugd dat Robèrt van Beckhoven voor Mall of the Netherlands heeft gekozen, gezien zijn uitstekende staat van dienst als ambachtsman en de waardevolle aanvulling op het totaalconcept van Fresh!. Zeker ook dankzij de experience store waar bezoekers rechtstreeks in de ‘keuken’ kunnen kijken en worden verrast door het winkelaanbod, de cursussen en demonstraties’, aldus Teun Koek, Project Director van Unibail-Rodamco-Westfield.

Over Mall of the Netherlands

Winkelcentrum Mall of The Netherlands, dat in 2020 haar nieuwe naam krijgt, is het huidige winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam. Het winkelcentrum wordt vernieuwd en uitgebreid tot het grootste winkelcentrum van Nederland met 230 winkels, een volledig overdekte locatie van 117.000 vierkante meter met een hoog serviceniveau (vier sterren). Het winkelcentrum krijgt straks naast versmarkt Fresh! flagship stores van (inter)nationale retailers, horecagelegenheden, een bioscoop en de Designer Gallery met bijzondere merken.

Eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield, internationaal ontwikkelaar en exploitant van bekende winkelbestemmingen, investeert meer dan 500 miljoen euro in de realisatie van de plannen in Leidschendam. Het Frans-Nederlandse bedrijf bezit en exploiteert 102 winkelcentra waarvan 56 concepten in steden in dertien Europese landen en de Verenigde Staten.

In Nederland heeft Unibail-Rodamco-Westfield de winkelcentra Stadshart Amstelveen, Citymall Almere, Stadshart Zoetermeer en Winkelcentrum Leidsenhage. De groep bezit een portefeuille ter waarde van € 62 miljard per 31 december 2017 waarvan 88 procent in retail, 7 procent in kantoren en 6 procent in congres- en tentoonstellingsaccommodaties.

De vernieuwing van Leidsenhage is te volgen op www.leidsenhagevernieuwt.nl en www.mallofthenetherlands.com

Reageer op dit artikel