nieuws

Happy Tosti opent vestiging in Deventer

De winkel 465

Happy Tosti opent vestiging in Deventer
Archieffoto: Happy Tosti

Happy Tosti heeft donderdag 28 juni een vestiging geopend aan de Lange Bisschopstraat 23 in Deventer. De sociale lunchrestaurantketen gaat de Koekstad laten kennismaken met haar ‘wilde tosticreaties’.

Bezoekers van Happy Tosti in Deventer kunnen smullen van bijvoorbeeld een tosti geitenkaas, tosti chorizo of de welbekende tosti ham kaas; áltijd geserveerd op het lekkerste biologische brood, door mensen met en zonder een arbeidsbeperking.

Özcan Akyol

Schrijver en columnist bij onder andere Algemeen Dagblad en Nieuwe Revu, Özcan Akyol en het team van Happy Tosti Deventer openden het gloednieuwe restaurant officieel. Özcan woont en werkt in Deventer en heeft hart voor minderheden in de maatschappij.

Schommels en prachtige binnentuin

In elke Happy Tosti-vestiging hangen schommels waar bezoekers op kunnen zitten, zo ook in de vestiging in de historische Hanzestad. Het nieuwe lunchrestaurant heeft een prachtige stadstuin, waar de gasten heerlijk rustig kunnen zitten.

Unieke ervaring

‘We zijn trots dat we deze sociale onderneming mogen toevoegen aan het bestaande aanbod in Deventer. De inwoners van deze stad zullen een unieke ervaring beleven bij Happy Tosti’, aldus Peter Brouwer, Stadsmanager Deventer.

Proefperiode

In 2017 won franchiseondernemer Roel van der Vegt met zijn idee om een Happy Tosti in Deventer te openen een aanmoedigingsprijs van de provincie Overijssel, wat bevestigt dat dit sociale concept een meerwaarde is voor de binnenstad. Happy Tosti Deventer was al open voor een proefperiode en ging op donderdag 28 juni officieel open voor het grote publiek.

Kwalitatieve producten

Happy Tosti gebruikt kwalitatieve producten en zoveel mogelijk (bio)logisch. Bezoekers kunnen er genieten van de lekkerste tosti’s van het land, maar ook van panini, soepen, salades, limonades, warme dranken en sweets.

Kans op leuke, betaalde baan

De restaurantketen biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een leuke, betaalde baan. Bij een gedeelte van de medewerkers wordt de arbeidsbeperking veroorzaakt door een verstandelijke, fysieke of psychisch georiënteerde uitdaging. ‘Geen enkele arbeidsbeperking is hetzelfde. Bij iedereen ligt zijn of haar kracht ergens anders. Die komt tot uiting als deze medewerker op de juiste plek in een leuk team kan werken’, aldus Roel van der Vegt de franchiseondernemer van Happy Tosti Deventer.

Happy Tosti heeft ook vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Delft, Leiden, Hoofddorp en Breda.

Reageer op dit artikel