nieuws

Eigenaar Dunkin’ Donuts gaat strijd aan met Amsterdam

De winkel 861

De gemeente Amsterdam heeft ‘nee’ gezegd tegen een vestiging van Dunkin’ Donuts in Amsterdam. De eigenaar zegt echter hoe dan ook open te gaan.

Eigenaar Dunkin’ Donuts gaat strijd aan met Amsterdam

Dat melden het Parool en het Algemeen Dagblad.

Nabil Besali, master franchisenemer van Dunkin’ Donuts Nederland, wil een vestiging openen in het centrum van de stad, in de Ferdinand Bolstraat op nummer 53. Het is een gewilde plek, want ook New York Pizza wilde er eerder dit jaar een zaak openen. Ook toen weigerde de gemeente een vergunning af te geven. Uiteindelijk gaf de rechter de gemeente gelijk.

Naar de rechter

Besali is desondanks vastberaden de vestiging van Dunkin’ Donuts te openen. ‘Wij gaan hoe dan ook open in dat pand. Wij zijn gewoon een lunchroom en koffiezaak en dat valt precies in de bestemming daar. En ja, je kan ook een doos donuts meenemen voor kantoor. Als de gemeente ons geen toestemming geeft, gaan we naar de rechter, naar de Hoge Raad, noem maar op. De gemeente kán ons namelijk niet weigeren’, aldus de master franchisenemer in Het Parool.

Het is niet zo dat Amsterdam het nu zonder Dunkin’ Donuts moet doen. Er zijn al zes vestigingen te vinden in het centrum van de hoofdstad.

Stop op fastfood

Amsterdam wil het aantal fastfoodzaken in de stad niet verder laten groeien. Begin mei kreeg Five Guys ook al nul op het rekest voor een vestiging bij het Rembrandtplein. Ook Frites Atelier heeft moeite om een zaak in Amsterdam te openen. Het Voedingscentrum heeft alle gemeentes opgeroepen fastfood een halt toe te roepen.

Reageer op dit artikel