nieuws

Biscuiterie Jules Destrooper lanceert nieuwe look & feel

De winkel

Biscuiterie Jules Destrooper lanceert nieuwe look & feel
Foto: Jules Destrooper

De producten van Biscuiterie Jules Destrooper hebben een nieuwe uitstraling gekregen. De merknaam, de Belgische authenticiteit, de heerlijke koekjes en de bijzondere ingrediënten staan daarin meer dan ooit centraal.

Het motto van de Belgische biscuiterie Jules Destrooper is ‘Crafted for real enjoyment’. ‘Sinds 1886 worden de klassiekers dagelijks met veel passie en vakmanschap gebakken. Dit voorjaar lanceert het merk een nieuwe assortiment én zijn alle koekjes in een nieuw design gehuld’, aldus de biscuiterie in een persbericht. ‘Jules Destrooper staat voor premium kwaliteit en bestaat voor 100 procent uit natuurlijke ingrediënten zonder conserveermiddelen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen.’

Ambachtsman

Aan het eind van de negentiende eeuw gaf Jules Destrooper, een bakker en handelaar in koloniale goederen uit België, zijn klanten zelfgebakken Amandelbrood als dank voor hun afname. Deze delicatesse viel zó in de smaak, dat hij in 1886 volledig overstapt naar het bakken van koekjes. Vandaag de dag bevat het assortiment achttien verschillende soorten koek en is driekwart van de productie bestemd voor export waaronder natuurlijk ook voor Nederland.

100% natuurlijke ingrediënten

‘De koekjes van Jules Destrooper staan wereldwijd bekend om hun verfijnde smaak, knapperige textuur en tongstrelende sensatie’, vervolgt de Belgische onderneming. ‘De originele recepten blijven tot op de dag van vandaag familiegeheim, maar wij kunnen verklappen dat alleen de beste ingrediënten verstopt zitten in de koekjes. De koekjes worden gemaakt met de grootste zorg en de beste natuurlijke ingrediënten.’ De koekjes bevatten bovendien géén conserveermiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Bekendste klassiekers

De drie bekendste klassiekers in het productengamma van Jules Destrooper zijn:

  • de Parijse Wafel, een heerlijke en luchtige krokante biscuit. Gemaakt van echte boter, vanille, eieren en bloem.
  • de Natuurboterwafel kenmerkt zich door de volle smaak van volle boter en gekaramelliseerde suiker. Gemaakt van echte boter, suiker, eieren en bloem.
  • het Amandelbrood, een flinterdun koekje dat zich kenmerkt door de zoete gekaramelliseerde smaak. Gemaakt van kandijsuiker, echte boter en bloem.

Ultieme erkenning

De premium kwaliteit en de alleen 100 procent natuurlijke en echte ingrediënten zorgden voor veel nationale en internationale erkenningen. De ultieme erkenning kwam in 1999 toen Biscuiterie Jules Destrooper hofleverancier werd voor het Belgische koningshuis.

Nieuw assortiment en nieuw design

Zelfs na meer dan 130 jaar blijft het merk innoveren. De meest recente lancering in Nederland is het assortiment van de Jules’ Minis. Dankzij de in portie verpakte mini-koekjes kun je de koekjes nu gemakkelijk en overal nuttigen. In de verpakking van Jules’ Minis zitten de Natuurboter- en de Parijse Wafel. Het merk kreeg dit voorjaar ook nog een grondige ‘make-over’. De iconische en zeer herkenbare blauw-witte kleurencombinatie blijft bestaan, maar kreeg een meer energieke en hedendaagse uitstraling.

Foto's

Reageer op dit artikel