nieuws

Choco & Zo viert 10-jarig jubileum

De winkel 1556

Choco & Zo viert 10-jarig jubileum
Foto's: Choco & Zo

Choco & Zo in Barneveld van chocolatier Marc Lagerwerf en zijn vrouw Christa bestaat 8 maart 10 jaar. In 2017 won hun zaak de titel ‘Beste foodspecialiteitenwinkel van Nederland’.

‘Inmiddels zijn we met Choco & Zo tien jaar onderweg’, vertelt Marc Lagerwerf. ‘We begonnen als zelfstandige delicatessenwinkel met verkoop van chocolade, thee en koffieartikelen. Ik was kok en ben nu chocolatier. De afgelopen jaren heb ik me laten omscholen aan de Callebaut Academy, waar ook een stage bij hoorde in een gerenommeerde chocolaterie in Wormerveer. Mijn specialiteit is echt chocolade, waaruit onze handgemaakte bonbons en chocoladeartikelen ontstaan.’ Het echtpaar is al tien jaar een zakelijk duo. Christa heeft een verleden als medisch analist en gastouder: ‘Dat is heel iets anders dan mijn huidige job als koffie- en thee-expert. Ook ben ik nu gecertificeerd barista, voor een overheerlijke kop koffie kun je me altijd wakker maken.’

Meer dan een winkel

Choco & Zo is een proeflokaal voor smaak- en geursensaties. Klanten kunnen er terecht voor bonbons en chocoladewerk, in allerlei vormen, smaken en maten. Ook maken ze chococreaties op maat en verzorgen ze relatiegeschenken. ‘Workshops wil ik graag apart benoemen’, aldus Marc. ‘Dat is echt een prachtige ervaring!’’

Jubileumjaar

‘Ons tienjarig jubileum vieren doen we met onze klanten. En met ons team, waarin ook mensen met een verstandelijke beperking aan het werk zijn. We zijn een groeiend bedrijf met heerlijkheden én mogelijkheden, dat gaan we de komende jaren verder uitbouwen’, aldus Marc.

Leestip: Bekijk ons chocolade-dossier

Reageer op dit artikel