nieuws

Nijmegen krijgt vierde vestiging van de Tosti Club

De winkel 565

De eerstvolgende vestiging van de Tosti Club gaat half juli open aan de Houtstraat in Nijmegen. De formule biedt een assortiment tosti’s van ambachtelijk gebakken brood van bakkerij Vromans in Gilze.

Nijmegen krijgt vierde vestiging van de Tosti Club
The Spiced Veggie Tosti

De Tosti Club maakt vaart met uitbreiden van de formule. Deze zomer volgt een restaurant in het centrum van Rotterdam en eind november opent een locatie in het Paleiskwartier in Den Bosch. Onlangs is ook de eerste franchisevestiging in een Argos tankstation aan de A59 van start gegaan. Ondernemer Jacco Heijkoop wil de formule, die nu sinds een jaar restaurants aan Vlaszak en het Coothplein in Breda telt, fors versterken met franchiselocaties.

Het assortiment tosti’s van wit, bruin, glutenarm en krentenbrood is ingedeeld in tosti’s met twee lagen (Regular) en drie lagen (Triple) die de klant zelf kan samenstellen. De boterhammen, die niet zijn geroosterd maar traditioneel gebakken in de pan, zijn volgens Heijkoop geschikt voor een zeer diverse doelgroep, van families met kinderen tot sporters, studenten en zakelijke gasten.
‘Tosti’s zijn te variëren met zeer verschillend beleg en vegetarische ingrediënten. Ze kunnen bovendien de hele dag door worden gegeten’, aldus de ondernemer. De Nederlander is volgens hem de grootste tosti eter van de wereld.

De formule serveert verder ontbijtgerechten, koffie, sap en vers belegde boterhammen.

Met ambachtelijk brood

De tosti’s worden gemaakt van 18 mm dik wordt vers gesneden brood uit de snijmachine in de winkel. Het wit, bruin, glutenarm en krentenbrood wordt gebakken bij bakkerij Vromans. Uit deze bakkerij in Gilze komen nu wekelijks rond 500 tostibroden voor de locaties van The Tosti Club in Breda en Nuland. Heijkoop koos bewust voor ambachtelijk product, ‘omdat wij ons eigen brood willen samenstellen en altijd willen blijven sturen in de kwaliteit. Belangrijk is de stevigheid van het brood, een mooie korst, geen gaten en een specifieke hoogte. Bruin en wit is een combinatie van bakkersgist en desem dat lang onderweg is en heeft lange rijstijden heeft.’

Jacco Heijkoop kreeg het idee voor The Tosti Club formule door zoon Coen Heijkoop en zijn eigen studietijd in Breda. Hier volgde hij op de GTS de opleiding consumptieve technieken en wilde hij bakker worden. Heijkoop junior, die vanwege een beperking grote interesse heeft voor techniek, heeft een voorliefde voor molens en het malen van graan. Hij is verzot op de smaak van tosti’s, gebakken in de pan zoals nu ook gebeurt in de Tosti Club.

Reageer op dit artikel