nieuws

Bakkerij Hilvers viert 250 jaar bestaan

De winkel 418

Bakkerij Hilvers, naar eigen zeggen het oudste bakkerijbedrijf van Arnhem, viert vandaag haar 250-jarig bestaan. Hilvers staat al jarenlang aan het roer, maar het bedrijf werd in 1767 opgericht door bakker Stakebrand. Dit meldt Omroep Gelderland op haar website.

Bakkerij Hilvers viert 250 jaar bestaan

Een kwart millennium geleden opende Stakebrand zijn eigen bakkerij in Arnhem. Hij kocht voor 45 gulden een pand in de binnenstad van Arnhem met een oven in de kelder en trad al snel toe tot het gilde van ‘Brouwers en Backers’. Tot 1929 was de familie Stakebrand eigenaar, daarna nam bakker Abbenbroek de bakkerij over. In 1950 verkocht hij, bij gebrek aan opvolgers, zijn zaak aan Heije Hilvers uit Assen.

Verhuizing

Heije Hilvers werd in 1953 genoodzaakt om zijn bedrijf te verplaatsen naar een andere locatie in de stad als gevold van de Tweede Wereldoorlog.

Op Monnikenhuizen bouwde hij samen met zijn drie zoons Harm, Aike en Jan zijn bedrijf uit. In 1959 had hij meer dan 40 bakkers en broodbezorgers in dienst. Door de opkomst van bakkerswinkels stopte Hilvers in 1970 met bezorgen.

Uitbreiding

In 1990 kwamen de kleinzoons van Heije; Aike, André en Heije jr. in het bedrijf. Zij besloten het bedrijf uit te breiden om een groter assortiment brood en banket te kunnen bieden. Er kwamen meer winkels bij en er kon meer personeel worden aangetrokken. In 1993 verhuisde het bedrijf naar een nieuwe productielocatie aan de Blankenweg.

100 mensen werkzaam

Momenteel bestaat de huidige directie uit drie kinderen van Aike Hilvers Sr.: Aike, André en Wilma. De bakkerij en het kantoor zijn nog steeds gevestigd aan de Blankenweg in Arnhem. Er werken ongeveer 100 mensen, onder wie ook de vierde generatie Hilvers. Zij werken als scholieren meewerken in de bakkerij.

Jubileum

Vandaag wordt het jubileum gevierd met een open dag van 13.00 uur tot 16.00 uur in de bakkerij aan de Blankenweg. Er worden verschillende demonstraties gegeven. Bekijk de facebookpagina van Bakkerij Hilvers voor een impressie.

Reageer op dit artikel