nieuws

Chocolate Company bouwt aan verdere uitrol

De winkel 197

Chocolate Company bouwt aan een verdere uitrol van de franchiseformule. De chocoladewinkel met horeca startte begin deze maand haar dertiende locatie aan de Haarlemmerstraat in Leiden.

Chocolate Company bouwt aan verdere uitrol

‘De eerstvolgende Chocolate Compay Cafe opent op Eindhoven CS. Daarna volgen locaties in Rotterdam, Zwolle, Amsterdam, Tilburg en een drietal andere steden waar we ons nu op oriënteren. De focus ligt voorlopig op Nederland’, vertelt Alexander de Ronde Bresser, Sweet Retail Director van Chocolate Company Cafe. In Duitsland zijn Chocolate Company Cafés in Aken en Bremen.

Voor zomer en winter

De franchiseformule brengt meer dan vijftig smaken chocolademelk die de klant in het cafe kan drinken maar ook mee naar huis kan nemen. De warme chocolademelk met de gewenste smaak maakt de klant zelf met de Hotchocspoon, voor de zomer zijn er koude chocoladeproducten als de Coldchoc verkrijgbaar. De brede variatie in het assortiment ambachtelijke chocoladeproducten is ook terug te zien in taarten, high tea, dips, spreads, truffels, bonbons en dergelijke.

Oorsprong in chocoladefabriek

De formule ontstond in 2004 in Aken in de chocoladefabriek van voormalig kok Toussaint Claessens en Mirjam Schroeder. Toussaint ontwikkelde de Hotchocspoon, een eenpersoons portie chocolade in diverse smaken aan een lepel om er chocolademelk mee te maken. Chocolate Company begon met een eerste winkel in Maastricht en opende in 2009 een productielocatie in Kerkrade. Het assortiment chocoladeproducten wordt verkocht via het eigen retailbedrijf Chocolate Company Cafés, al dan niet in franchisevorm, en gaat inmiddels de hele wereld over.

Reageer op dit artikel