nieuws

Eerste Dunkin’ Donuts in Nederland opent op 23 maart

De winkel 260

De eerste Dunkin’ Donuts in Nederland gaat donderdag 23 maart aanstaande open. Amsterdam heeft de primeur. De inrichting is volgens de nieuwste internationale huisstijlelementen vormgegeven. Dat maakte Dunkin’ Donuts vandaag bekend. De winkel aan de Nieuwendijk 147 wordt ‘s morgens om 7 uur feestelijk geopend.

Eerste Dunkin’ Donuts in Nederland opent op 23 maart

De Amerikaanse leiding van Dunkin’ Donuts komt voor deze primeur naar Amsterdam en opent samen met de Nederlandse franchisenemer de winkel voor het publiek. De eerste bezoeker die in de rij voor de winkel staat, krijgt de eer het lint door te knippen en de winkel officieel te openen. De eerste honderd klanten winnen een jaar lang gratis donuts. Ook gedurende de dag maken bezoekers kans op deze prijs.

‘We zijn erg blij dat de eerste Dunkin’ Donuts op het punt staat open te gaan. We gaan er alles aan doen onze bezoekers te verrassen met Dunkin’ Donuts assortiment coffee & baked goods’, aldus Nabil Besali, CEO van Amba Daoud BV en master franchisenemer van Dunkin’ Donuts in Nederland. ‘Deze opening in Amsterdam markeert de verdere groei van Dunkin’ Donuts in Nederland, waarvan we er 25 willen openen de komende jaren.’

‘De opening van deze eerste Dunkin’ Donuts in Nederland is een belangrijke mijlpaal’, zegt Bill Mitchell, President Dunkin’ Brands International. ‘We zijn trots op de samenwerking met onze Nederlandse partner die een belangrijke rol gaat spelen in het op de kaart zetten van ons merk in Nederland. Het is fantastisch dat de eerste Dunkin’ Donuts opengaat in hartje Amsterdam, een prachtige stad. We zijn benieuwd hoe bezoekers zullen reageren op de inrichting van de winkel die is vormgegeven volgens onze nieuwe internationale huisstijl. Uiteraard is het ook spannend hoe ons assortiment in de smaak zal vallen bij het Nederlandse publiek.’

Met tegelwerk in de sfeer van Delfts Blauw knipoogt Dunkin’ Donuts op de Nieuwendijk ook in de uitstraling naar het Nederlandse verleden. De inrichting is warm en er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

Dunkin’ Donuts’ assortiment bestaat uit verschillende versgebakken bagels, muffins, croissants en natuurlijk donuts. Exclusief voor Nederland zijn donuts met de naam van Hollandse iconen als Delfts Blauw, De Tulp en De Molen aan het assortiment toegevoegd. Ook doet het nieuwste koekje bij de koffie zijn intrede, namelijk een donut met een oer-Hollandse koekjessmaak.

Reageer op dit artikel