nieuws

Verdachte van overvallen op bakkerijen aangehouden

De winkel 766

Verdachte van overvallen op bakkerijen aangehouden
Foto: archief Bakkerswereld

De politie onderzoekt of een 26-jarige man uit Driebruggen die is aangehouden op verdenking van het overvallen van een bloemenwinkel in Bodegraven, ook iets te maken heeft met overvallen op de bakkerijen Treur in Oudewater en De Vlaam in Waddinxveen. Dat meldt de website Woerden.tv.

Volgens de nieuwswebsite leidden getuigenissen van meerdere getuigen de politie na de overval in Bodegraven op woensdagmiddag 25 januari naar de 26-jarige verdachte. Bij de bloemenzaak eiste de dader onder bedreiging van een steekwapen, geld. Daarna ging de overvaller er vandoor.

Toiletgebruiker

Bij bakkerij Treur en banketbakkerij De  Vlaam hadden soortgelijke overvallen plaats. Bij Treur vroeg een man aan de bakkersvrouw of hij mocht gebruikmaken van het toilet. Toen de man terugkeerde in de winkel, haalde hij een mes onder zijn trui vandaan en eiste hij geld. De bakkersvrouw weigerde dat en de overvaller dreigde dat zij nog een laatste kans van hem kreeg. Omdat ‘haar leven haar liever was dan het geld’, gaf ze de overvaller zijn zin en deed een bedrag van 750 euro aan bankbiljetten in de tas die de overvaller bij zich had.

Sluitingstijd

De overvallen vonden alle rond sluitingstijd plaats en ook de signalementen in de drie zaken komen overeen. De politie onderzoekt de overvallen verder. De verdachte zit in voorlopige hechtenis voor rechercheverhoor.

 

 

Reageer op dit artikel