nieuws

Toiletgebruiker overvalt bakkerij Treur in Oudewater

De winkel 739

Toiletgebruiker overvalt bakkerij Treur in Oudewater
Foto: archief Bakkerswereld

Paola Treur dacht een service te verlenen, toen ze een bezoeker van bakkerij Treur in Oudewater liet gebruikmaken van het toilet. Maar de bakkersvrouw kwam bedrogen uit: de man bleek een overvaller en maakte 750 euro buit.

‘We hebben een toilet en hij zag er keurig uit, dus ik heb hem het toilet gewezen’, vertelt Paola Treur daags na de overval aan dagblad AD over de man, die tegen sluitingstijd de bakkerij binnenstapte en vroeg of hij mocht gebruikmaken van de wc.

Mes

Toen de man terugkeerde in de winkel, haalde hij een mes onder zijn trui vandaan. ‘Hij zei dat hij al het papiergeld wilde hebben’, aldus Treur in het AD.

Laatste kans

De bakkersvrouw weigerde dat en de overvaller dreigde volgens het dagblad dat zij nog een laatste kans van hem kreeg. Omdat ‘haar leven haar liever was dan het geld’, gaf Treur de man zijn zin en deed een bedrag van 750 euro aan bankbiljetten in de tas die de overvaller bij zich had.

Soortgelijke overval

Het AD meldt dat enkele dagen eerder in Waddinxveen een soortgelijke overval plaatshad. Ook in dat geval, bij banketbakkerij De Vlaam, werden medewerkers bedreigd met een steekwapen. En net als bij Treur, wist ook de overvaller van De Vlaam te ontkomen.

De politie onderzoekt beide overvallen, en kan volgens het dagblad niet aangeven of die verband met elkaar houden.

Reageer op dit artikel