nieuws

Praline met liquide vulling zonder dik suikeromhulsel

De winkel 130

Pralco uit het Belgische Leuven komt met een primeur. Jarenlang onderzoek mondde uit in de lancering van de Pralon, een exclusieve Belgische praline met een liquide vulling in tal van speciale smaken: champagne, cognac, lychee, rode wijn, gin, thee of yoghurt. De praline is uniek, omdat Pralco voor de eerste keer erin is geslaagd een praline te maken met een liquide vulling zonder te moeten kiezen voor een dik suikeromhulsel.

Praline met liquide vulling zonder dik suikeromhulsel
Foto's: Pralco

Met Valentijnsdag (dinsdag 14 februari) in aantocht is het voor de chocolatiers achter Pralon hét geschikte moment om hun creatie te introduceren bij het grote publiek. ‘Het begon allemaal vier jaar geleden toen een Brusselse boekhouder en zijn dochter – pas afgestudeerd aan de bakkerijschool – op zoek gingen naar een manier om een praline te ontwikkelen met een liquide vulling, zonder te moeten kiezen voor een dik suikeromhulsel’, aldus Pralco. ‘Na drie jaar research werd een procedé ontwikkeld om de liquide vulling in de praline te beschermen met een fijn en smaakloos laagje voedingsvet dat bovendien zeer weinig calorieën bevat. Hierdoor blijft de praline licht verteerbaar en komen de smaken van de chocolade en de vulling volledig tot hun recht.’

Eindeloze combinatiemogelijkheden

Dankzij het innovatieve en wereldwijde gepatenteerde productieproces werd een veelvoud aan vloeibare vullingen ontwikkeld. Liefhebbers kunnen genieten van smaken zoals cognac, whisky, rum én gin maar ook fruitcoulis van framboos, aardbei, mango of lychee. Daarnaast zijn er ook vullingen op basis van koffie en thee of zelfs yoghurt. Hugo Van Caekenberghe, zaakvoerder van Pralco: ‘De pure smaak van de vulling wordt versterkt door een fijne toplaag van witte chocolade, melkchocolade of pure chocolade en zorgt voor een ware smaakexplosie in de mond. De combinatiemogelijkheden voor de vulling zijn eindeloos. Gepersonaliseerde Pralons met een vulling naar keuze? Ook dat kan!’

Discovery box

De Pralon wordt ambachtelijk geproduceerd en door een uitgebreid panel van smaakexperts getest en geproefd. Momenteel is de praline verkrijgbaar in een stijlvolle discovery box met dertien Pralons. Elke doos bevat een kleurrijk tafereel van twaalf pralines met in totaal zes smaken (lychee, aardbei, framboos met passievrucht, framboos met gin, french coffee met cognac en advocaat met amaretto) en een dertiende Pralon met een exclusieve champagnevulling.

Beschikbaarheid

‘Nieuwsgierige zoetebekken vinden Pralon terug in een vijftigtal verkooppunten over heel België’, aldus Pralco, dat ook zal ook deelnemen aan de prestigieuze ISM beurs, de belangrijkste beurs in zoetwaren ter wereld. Deze vindt plaats in Keulen van zondag 29 januari tot en met woensdag 1 februari.

Reageer op dit artikel