nieuws

NBC: ‘Bekroond met Goud nieuwe kwaliteitstandaard bakkerijproducten voor consument’

De winkel 49

‘Bekroond met Goud’, dat is de naam van een nieuwe dienst voor ambachtelijke bakkers die het Nederlands Bakkerij Centrum heeft gelanceerd. De dienst helpt bakkers hun kwaliteitsproducten nog beter te promoten bij de klant. Een bekendmaking op een speciale consumentenwebsite en winkelpromotiemateriaal zetten bekroonde producten op een voetstuk. ‘Bekroond met Goud is de nieuwe kwaliteitsstandaard voor bakkerijproducten in Nederland voor de consument’, aldus het NBC.

NBC: ‘Bekroond met Goud nieuwe kwaliteitstandaard bakkerijproducten voor consument’
De bekroning die per product kan worden verdiend, laat de klant zien dat het product aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Afbeelding: NBC

‘Vanaf nu kunnen bakkers hun producten laten keuren om de titel ‘Bekroond met Goud’ te verdienen’, geeft het NBC aan. ‘Deze bekroning die per product kan worden verdiend, laat de klant zien dat het product aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Op Bekroondmetgoud.nl vindt de consument alle bekroonde bakkers terug. Ook ontvangen bakkers het gedrukte gouden certificaat voor in de winkel.’

Keurmeesters

Ingezonden producten worden op diverse onderdelen gekeurd door de keurmeesters van het NBC. De score wordt uitgedrukt in maximaal vijf gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op alle onderdelen niet lager scoort dan een 4 en op ten minste drie onderdelen de maximale score haalt, verdient het de titel ‘Bekroond met Goud’.

Waardevolle aanvulling

Door de consumentgerichte benadering is ‘Bekroond met Goud’ volgens het NBC ‘een waardevolle aanvulling op de vertrouwde NBC Productkeuringen’. ‘In een tijd waarin de branche meer inzet op storytelling en communicatie past deze consumentenbenadering van onze productkeuring uitstekend’, aldus Petra Kuiper, manager Product & Procesadvies.

Promotiematerialen

De dienst bestaat uit het bemonsteren/de voorrijkosten, de beoordeling van het product, het beoordelingsrapport, het gouden certificaat en de vermelding op de website Bekroondmetgoud.nl. Tegen een kleine vergoeding kunnen extra promotiematerialen worden aangeschaft. Bijvoorbeeld posters, stickers, online banners en een digitaal persbericht voor de lokale pers.

Geïnteresseerde bakkers kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via Bekroondmetgoud.nl of Nbc.nl/bekroondmetgoud.

Reageer op dit artikel