nieuws

Broodoorlog tussen Bakkerij Heerschap en Jan Linders in Roggel

De winkel 78

Jan Linders en Bakkerij Heerschap, onderdeel van de Heerschap Groep, staan in het Limburgse Roggel sinds kort op gespannen voet. Oorzaak; Jan Linders opende onlangs een broodafdeling in het Roggelse filiaal. En dat mag niet, zegt Heerschap. Een rechter moest er aan te pas komen om het brood en banket te verwijderen, meldt Distrifood afgelopen zaterdag.

Broodoorlog tussen Bakkerij Heerschap en Jan Linders in Roggel
Het uitzicht op de bakkerij van Heerschap en de Jan Linders-winkel aan de Dorpstraat in Roggel. Foto: Distrifood

De Jan Linders in het Limburgse dorp mist sinds jaar en dag een broodafdeling. Omdat er toch een verbouwing op het programma stond, werd het volgens het familiebedrijf tijd om ook in Roggel vloerbroden en banket aan het assortiment toe te voegen. Anno 2016 allesbehalve een vreemd besluit, ware het niet dat de supermarktketen domweg geen broden en gebak mag verkopen in het filiaal. Jan Linders huurt het pand aan de Dorpsstraat namelijk van de Heerschap Groep, naast bakker ook eigenaar van zes Jumbo-supermarkten. In het al zeker 30 jaar oude huurcontract staat dat het Jan Linders op deze locatie verboden is brood en banket te verkopen. Die bepaling was voor het supermarktbedrijf blijkbaar geen reden om drie decennia later toch met een broodafdeling te beginnen.

Voorzieningsrechter

Het assortiment werd, vanzelfsprekend, razendsnel opgemerkt door Bakkerij Heerschap. Een voorzieningenrechter moest er aan te pas komen om het brood snel te doen verdwijnen. De nieuwe afdeling in de winkel is nu aan het zicht van de klant onttrokken. Dit door het plaatsen van schappen met onder meer witte broodpuntjes en cake voor de ruimte. De beslissing leidt tot teleurstelling bij verschillende consumenten, zo blijkt uit reacties op de Facebookpagina van de supermarkt, die graag hun brood gewoon in de supermarkt willen kopen.

Lees het uitgebreide verhaal over de onenigheid tussen Bakkerij Heerschap en Jan Linders in Bakkerswereld 9 die eind september verschijnt.

Reageer op dit artikel