nieuws

Turkse broodjesketen wil via Utrecht Europa veroveren

De winkel

Turkse broodjesketen wil via Utrecht Europa veroveren

De Turkse broodjesketen Simitçi Dünyası (de wereld van de simit) heeft in Turkije al meer dan honderd vestigingen en opent deze week de eerste over de grens, in Utrecht. Na Nederland wil de keten naar heel Europa uitbreiden.

Na Utrecht openen ook binnenkort vestigingen in Rotterdam, Almere en Amsterdam. Nederland is gekozen als pilotmarkt met oog op de verdere Europese uitbreiding van de broodjesketen. ‘Dit mede door de goede infrastructuur, logistieke voorzieningen en mogelijkheden met betrekking tot brand development‘, zegt ceo Cigdem Rençber. ‘Europa is klaar voor onze mediterrane formule.’

Franchiseketen Simitçi Dünyası heeft in Turkije ruim honderd bakkerijen, bistro’s en kiosken. Binnenkort openen naast Nederland ook nieuwe filialen in het Midden-Oosten en Azië. Voor de Nederlandse vestigingen worden Turkse simitbakkers naar hier gehaald om het concept uit te rollen.

Op de menukaart staan broodjes als de Simitçi Burger: een gegrilde hamburger met seizoensgroenten, runderham, tomaat, augurk speciale home-made saus. Of gegrilde köfte op Bazlama brood met yoghurt en tomatensaus.

Bij Simitçi Dünyası staat het milieu hoog in het vaandel. Daarom worden zoveel mogelijk producten gerecycled: niets wordt onnodig weggegooid. Ook maakt de broodjesketenturk efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen, grondstoffen en duurzame materialen. ‘Goed omgaan met onze leefomgeving is voor ons een belangrijk aspect.’

Reageer op dit artikel