nieuws

Bioclimatic test kosteloos geschiktheid transportbanden voor UVC-desinfectie

De winkel

Bioclimatic test kosteloos geschiktheid transportbanden voor UVC-desinfectie

De samenleving wordt groener. Ruim vier op de tien consumenten laten duurzame aspecten meewegen bij het aanschaffen van producten. In navolging daarvan zijn veel bedrijven op zoek naar manieren om milieuvriendelijker te produceren. Om de voedselverwerkende industrie hierbij te helpen, gaat Bioclimatic transportbanden testen op de geschiktheid voor het desinfecteren met UVC-licht.

De voedselverwerkende industrie zet nog op grote schaal conventionele technieken om de transportbanden te reinigen. De chemische middelen die hierbij worden gebruikt, zijn niet gezond voor medewerkers en na het desinfecteren voert het bedrijf vaak zwaar vervuild water af. ‘Helemaal niet nodig’, aldus Gerri van Buren, accountmanager Food bij Bioclimatic. ‘Desinfecteren met behulp van UVC-licht is een duurzaam, effectief en voordelig alternatief.’

Onbekendheid

Alle transportbanden zijn geschikt om te desinfecteren met UVC-licht. De reden dat bedrijven nog niet massaal overstappen op deze manier van desinfecteren, zit voor een groot deel in onbekendheid met de methode. Gerri van Buren: ‘Om bedrijven kennis te laten maken met de methode en eventuele twijfel over de gevolgen van UVC-licht voor de transportband weg te nemen, gaan we kosteloos samples van transportbanden testen.’

Duurzaam

Bedrijven die willen weten of hun transportband geschikt is voor UVC-desinfectie, kunnen een sample van de transportband opsturen naar Bioclimatic. Daar wordt het sample beschenen met een dosis UVC-licht die gelijkstaat aan het UVC-licht waaraan de transportband in vijf jaar tijd zou worden blootgesteld. Door deze test aan te bieden, hoopt Bioclimatic dat meer bedrijven in de voedselverwerkende industrie zullen kiezen voor deze duurzame manier van desinfecteren.

Samples kunnen onder vermelding van bedrijfsnaam, contactpersoon en adresgegevens worden opgestuurd naar Bioclimatic, Luzernestraat 6, 2153 GN Nieuw-Vennep.

Bioclimatic

Bioclimatic is gespecialiseerd in het duurzaam desinfecteren van lucht, oppervlakte en water. Door het slim inzetten van ionisatie en UVC-licht, worden bacteriën, virussen, schimmels en gisten op een effectieve en milieuvriendelijke manier afgedood. Met moderne desinfectietechnieken helpt Bioclimatic zijn klanten op een duurzame en biologische manier de kwaliteit van producten te waarborgen en de productiekosten te verlagen.

Reageer op dit artikel