nieuws

Vitrine Koevering maakt kunstwerken van gebakjes Patisserie De Rouw

De winkel

Vitrine Koevering maakt kunstwerken van gebakjes Patisserie De Rouw
De winkel van Patisserie De Rouw in Vught. Foto: Koevering Koeling

‘Wat een fantastische display van taarten, gebak en worstenbroodjes’, zei een radioverslaggever toen hij onlangs op zijn zoektocht naar de bakkerij van de toekomst patisserie De Rouw in Vught binnenstapte. Bij Koevering Koeling heeft een intensief voortraject plaatsgevonden om deze uitstraling te creëren.

‘Het is alsof je een museum binnenstapt’, bracht de verslaggever uit tijdens zijn bezoek. ‘De gebakjes die onder glazen panelen op een chique zwarte ondergrond staan uitgestald kunnen door hun pracht inderdaad stuk voor stuk met museumstukken worden vergeleken’, aldus Koevering Koeling.

Redie Interieurs

‘Achter de schermen is hard gewerkt om dat mogelijk te maken’, zegt Rehza Kerkhofs, operations manager bij Koevering Koeling. Door de nauwe samenwerking met zusterbedrijf Redie Interieurs kon Koevering de koeling perfect verwerken in de etalagemeubels.

Beproefde koeltechniek

Nergens is aan te zien dat de delicatessen in de vitrines ook nog worden gekoeld. ‘Het mooie is dat we iedere winkel van de voor- tot achterdeur van geïntegreerde en beproefde koeltechniek kunnen voorzien, dat kunnen anderen niet, omdat zij niet zo nauw samenwerken met een interieurbouwer als wij’, legt Kerkhofs uit.

‘Arthur en Doris de Rouw wilden zeker weten dat hun lekkernijen op hun best bleven. Hun gebak blijft sowieso niet langer dan vier uur in de vitrines, maar voor de veiligheid wilden zij zeker weten dat het gebak zes uur lang kan worden uitgestald in de etalage.’

Praktijktest

Natuurlijk valt dit te berekenen, maar Arthur en Doris de Rouw wilden volledige zekerheid en dus werd een test gedaan met een soortgelijke meubel bij Koevering Koeling. ‘Het gebeurt bijna nooit dat patissiers zo ver gaan, maar zij zijn dan ook enorme high-end patissiers en dan geldt: eerst zien, dan geloven’, zegt Kerkhofs. ‘Dan maken wij dat natuurlijk mogelijk.’

Kakelvers

Het koppel leverde vijftig gebakjes die in de proefopstelling werden opgeslagen. ‘Twintig uur later was alles nog steeds kakelvers’, blikt Kerkhofs tevreden terug.

Meer informatie over Koevering Koeling is te vinden op de website Koeveringkoeling.nl en over Redie Interieurs op de website Redie.nl.

Reageer op dit artikel