nieuws

Bakkerij Schellens kiest voor Switch Me!-concept van Redie

De winkel

Bakkerij Schellens kiest voor Switch Me!-concept van Redie
Foto: Redie

Twee nieuwe filialen van de Brabantse bakkerijketen Schellens zijn ingericht volgens Switch Me!, het nieuwe flexibele winkelinterieurconcept ontwikkeld door Redie Totaalinrichting. Het betreft de nieuwe winkel van Schellens in Tilburg en één in een vestiging in de ontbijtzaal van het Van der Valk Hotel in Eindhoven, de eerste ‘instore-bakkerij’ van de keten.

‘Na een eerste presentatie was Schellens erg enthousiast’, vertelt sales engineer René Sterken van Redie. ‘Al snel kwam een modulair systeem ter sprake. Redie was op dat moment reeds druk bezig met de ontwikkeling van Switch Me! en dat sloot mooi aan op de vraagstelling.’

Juiste look & feel

‘De look & feel van deze vorm van inrichting beviel ons direct. We wilden een frisse look voor onze nieuwe filialen en het moest natuurlijk ook functioneel zijn. Switch Me! voldeed volledig aan die eisen’, bevestigt commercieel directeur Jan-Willem Smulders van Schellens. ‘Maar het is niet alleen vanwege Switch Me! dat we voor Redie kozen. Een van onze franchisenemers had al erg goede ervaringen met Redie en wij waren op zoek naar een betrouwbare en deskundige partner, dus zijn we een kijkje gaan nemen in Oirschot.’

Toeval of niet?
Dat het Switch Me!-concept zo goed aansluit op de vraag van Schellens, is eigenlijk geen toeval. Redie voelde al langer aan dat bij bakkerswinkels een sterke behoefte bestaat aan een productpresentatie die kan worden aangepast aan het aanbod, het seizoen of zelfs ieder moment van de dag.

Na de eerste gesprekken met Redie besloot Schellens het Switch Me!-concept meteen toe te passen in twee nieuwe filialen. Een in Tilburg en een in de Schellens-vestiging in de ontbijtzaal van het Van der Valk Hotel in Eindhoven, de eerste ‘instore-bakkerij’ van de keten.

Over de samenwerking zijn beide partijen zeer te spreken. ‘Schellens kwam met accurate informatie over het assortiment en wij hebben de winkel hierop ontwikkeld en ingedeeld’, zegt Sterken. De eerste sfeerimpressie die Redie aan Schellens toonde viel gelijk in de smaak, waarop Redie al snel aan de slag kon. Wij zijn ook zeer tevreden over Redie’, zegt Smulders. ‘De medewerkers dachten goed met ons mee en alles is probleemloos verlopen.’

De filialen van Schellens worden beheerd door franchisenemers die allemaal zelf hun interieur mogen kiezen. Wel worden vanuit Schellens voorkeuren aangegeven. Redie bekijkt nu met Schellens hoe Switch Me! bij de filiaalhouders onder de aandacht kan worden gebracht.

Over Switch Me!
Met Switch Me! passen winkeliers hun productpresentatie in een handomdraai aan op het aanbod. In een winkel is geen moment hetzelfde. Het assortiment en de actuele voorraad kunnen per seizoen, per week, per dag of zelfs per uur verschillen.

Met Switch Me! vergroot of verkleint de winkelier binnen de bestaande ruimte zijn presentatie en zorgt hij altijd voor een ogenschijnlijk volle winkel. De Switch Me! zelfbedieningstafels in de winkel zijn in een handomdraai te ‘switchen’. De winkelier kan ze verrijden of in- en uitklappen, afhankelijk van het aantal te presenteren producten.

Switch Me! is niet alleen aan te passen aan de hoeveelheid producten, maar door eenvoudig verwisselbare panelen ook aan het type producten. Denkt u bijvoorbeeld aan extra seizoensproducten rondom Sinterklaas, Kerstmis en Pasen.

Reageer op dit artikel