nieuws

Huize Petri in Arnhem verkocht aan Patisserie Christiaan

De winkel

Na 105 jaar te bestaan stopt Banketbakkerij Huize Petri ermee. De oorzaak ligt bij de privéomstandigheden van de huidige eigenaar Johan Kapel.

Huize Petri in Arnhem verkocht aan Patisserie Christiaan
Huize Petri

In een interview met de Gelderlander doet Johan Kapel zijn verhaal. ‘Dit is geen vrijwillige keuze en heeft alles te maken met mijn privésituatie. Ik run deze zaak elf jaar, de eerste jaren met mijn ex-vrouw. Vijf jaar geleden hebben we het pand samen gekocht, waarna mijn vrouw wilde scheiden. De bank deed vervolgens moeilijk en wilde niet meewerken aan soepeler voorwaarden. Mijn strijdlust verdween, waarna ik een opvolger ben gaan zoeken. Aan de omzet ligt het in ieder geval niet, anders had ik geen koper gevonden’, vertelt Kapel aan de krant.

Opvolger

Patisserie Christiaan uit Velp neemt de zaak in Arnhem over. Kapel en Stefan Stienstra van Patisserie Christiaan kennen elkaar via diverse bakwedstrijden waar ze samen voor jureerden en leerlingen begeleiden. ‘Ik ben blij dat ik een patissier heb gevonden die de zaak wil overnemen. Er zijn al genoeg telefoonwinkels en kappers hier in de Steenstraat.’

Reageer op dit artikel