nieuws

Winkelbakkerij-check TenBa

De winkel

TenBa, specialist in bakkerijadvies, merkt dat de winkelbakkerij een vlucht neemt in Nederland. Het bedrijf helpt ondernemers die starten met dit concept met een speciale ‘check’.

Winkelbakkerij-check TenBa

“Het doel van de winkelbakkerij is duidelijk: het ambacht dicht naar de winkelvloer brengen om zo de consumenten de beleving te geven van het artisanale productieproces en het dagverse karakter van de producten”, aldus TenBa. “De verkoop van bakkerijproducten staat ook bij deze winkel- en productie concepten voorop. Het (banket)bakkerij productiedeel dient functioneel te zijn en zo open mogelijk. De bakkerij dient echter wel aan de wetgeving te voldoen die voor de brood- en banketbakkerij geldt.”

TenBa biedt ondernemers die een winkelbakkerijconcept overwegen of ontwikkelen, een check om na te gaan of ze aan de wetgeving voldoen, er voldoende capaciteit is en of de indeling technisch haalbaar is.

TenBa brengt tijdens de check een bezoek aan de beoogde locatie, voor een beknopte beoordeling van het bedrijfspand, neemt de plannen met de ondernemer door, beoordeelt  of de ruimte voldoet aan de mogelijkheden en geeft aan waar rekening mee gehouden moet worden bij de realisatie.

Naast de punten die besproken worden tijdens de check, biedt TenBa optioneel aanvullend bakkerijtechnisch advies.

Reageer op dit artikel