nieuws

Gekkenhuis bij oliebollenwinnaar

De winkel

Gekkenhuis bij oliebollenwinnaar
Tenten en dranghekken voor bakkerij Brokking in IJsselstein. Foto: Ton Kastermans.

Bij bakkerij Brokking in IJsselstein weten ze nu ook wat er gebeurt zogauw je winnaar bent de van jaarlijkse oliebollentest van het Algemeen Dagblad. De bollen zijn niet aan te slepen. Vanwege de drukte werden bij de winkel tenten en dranghekken geplaatst.

De bollen van Brokking kregen van de AD-keurmeesters zaterdag eindcijfer 10. Daarmee werd Jeroen Brokking voor het eerst winnaar van de test. ‘Een oliebol waar niets op aan te merken valt. Prachtige korst, hoog smaakgehalte. Absolute dooreter. Een geweldige prestatie’, aldus het juryrapport.

Brokking verwacht  dit jaar in plaats van 85.000 oliebollen richting het dubbele aantal te gaan. De bollen, die trouwens worden gebakken in de centrale bakkerij in Utrecht, gaan sinds de test verscheen als zoete broodjes over de toonbank. In de winkels van Brokking is het aanhoudend enorm druk. Niet alleen klanten zorgen voor drukte. Ook is het sinds zaterdag een komen en gaan van allerhande vertegenwoordigers van landelijke en regionale media.

Brokking heeft vijf winkels (Lopik, IJsselstein, Schoonhoven, Woerden en Breukelen), levert ook aan supermarkten en biedt werk aan 135 mensen.

Reageer op dit artikel