nieuws

Echte Bakker Van der Veer geeft hagelslag weg

De winkel

Het Nationaal Schoolontbijt, dat maandag 3 november in Madurom officieel van start is gegaan, heeft Echte Bakker Jaap van der Veer uit Barneveld geïnspireerd contact op te nemen met hagelslagfabrikant De Ruijter. Reden: het schrappen van de chocoladehagel uit het ontbijt, zo deelde hij maandagochtend in Breda mee bij de vierde bijeenkomst van de zesdaagse training Grip op je bakkerij.

Echte Bakker Van der Veer geeft hagelslag weg
Foto: De Ruijter/Venz

Van der Veer houdt dinsdag 4 november in zijn winkel een actie, waarbij de consument bij elke twee gekochte witbroden een pak hagelslag meekrijgt. De bakker vindt het belachelijk dat er in Het Nationaal Schoolontbijt geen zoete producten meer mogen voorkomen. Daarom schreef hij De Ruijter met het verzoek de actie te ondersteunen.

Positieve reactie

De Ruijter/Venz heeft positief gereageerd op de actie, hoewel nog niet duidelijk is of het concern de actie met pakken hagelslag ondersteunt. Van de Veer zet zijn actie hoe dan ook door. ‘Wie is er niet groot mee geworden’, schrijft de hagelslagproducent aan de bakker, met de mededeling dat De Ruijter de actie erg sympathiek vindt.

Van der Veer: ‘Kinderen associëren witbrood met hagelslag. Ik wil toch brood verkopen? Als kinderen geen zoet meer mogen, zoeken ze misschien een ander alternatief. Vandaar deze actie. De Ruijter is zelf al bezig minder suiker in hagelslag te stoppen.’

Reageer op dit artikel