blog

Vakidioot gezocht

De winkel

Mijn productieteam werd in drie maanden tijd gehalveerd. De broodbakker had last van heimwee naar Amsterdam, de banketbakker van alle vernieuwingen die zich in korte tijd aandienden – van deels inkoop naar alles zelf maken en een meer onderscheidend assortiment creëren.

Vakidioot gezocht

Het grote gat dat door de verschuiving ontstond, was vervelend, maar diende zich aan vlak voor de zomerperiode, waardoor het dus niet gelijk reden gaf tot paniek. Daarbij geloof ik in deuren die openen, waar andere sluiten en daardoor zag ik het vooral als een kans. Een kans om mensen om mij heen te verzamelen die, net als ik, een echt onbeschrijflijke passie voor dit prachtige vak hebben. Dat is namelijk wat ik uiteindelijk wil zijn: een verzamelplaats voor idioten. Vakidioten welteverstaan.

Voordat er misverstanden ontstaan: we hebben een heel fijn, gezellig en hardwerkend team. Het is alleen wel het team dat mijn vader heel wat jaren geleden samenstelde en dat met name in de productie voor een groot deel uit familieleden bestond. Familieleden die in het vak zijn gerold doordat hun vader of schoonvader (en later dus broer), nou eenmaal een eigen bakkerij had. Ze zijn dus in het vak gerold uit liefde voor hun familie en niet zozeer uit liefde voor het bakkersvak. Naar mijn idee een wezenlijk verschil.

Al snel kwam de eerste topper op mijn pad, die de uitdaging voor mij te komen werken, graag wilde aangaan. ‘Dat begint mooi!’, dacht ik. Maar na twee maanden gelukkig te zijn geweest met de toegezegde komst van deze harde werker, moest deze vanwege persoonlijke redenen helaas toch afzeggen. Opnieuw een deur die sluit, en deze viel behoorlijk hard in mijn gezicht.

Na wat heen en weer gechat op social media diende de volgende kanjer zich aan. Zelf had ik de overbruggende periode voor vier man gewerkt en dat begon nu wel zijn tol te eisen. Het einde kwam in zicht, want ze kon vrijwel direct beginnen. Kón inderdaad, want wederom gooiden persoonlijke omstandigheden roet in het eten.

De zoektocht naar een volgende banketbakker is dus weer in volle gang. Dus ben jij of ken jij iemand die een immens grote passie heeft voor het vak, die vernieuwend is en ons banket naar een hoger niveau wil tillen, neem dan contact met me op. Ik wil je graag ontmoeten!

Hopelijk is driemaal ook in dit geval scheepsrecht.

Reageer op dit artikel