blog

Gezelligheid kent geen tijd

De winkel

Steeds vaker kregen we van onze fans de vraag of het niet mogelijk was een gezellig zithoekje te creëren. Het bleef trouwens niet alleen bij vragen, sommigen kwamen met een compleet uitgewerkt ‘hoe te realiseren’-plan. Niets geen complete renovatie, gewoon simpel en kleinschalig. Paar tafeltjes de winkel in, kunstbloemetje erop en klaar is Lex.

Gezelligheid kent geen tijd

Het idee klonk eenvoudig. In de praktijk blijkt eenvoudig echter vaak een stuk minder rooskleurig uit te pakken en dus gaf ik mezelf niet zonder slag of stoot gewonnen.

We hielden een marktonderzoek. De belangrijkste vraag die we de gegadigden stelden was: ‘Wat is voor u de meerwaarde van zo’n zitje?’

De uitkomst was eveneens simpel, maar ook ontzettend hartverwarmend: het leek ze zo gezellig. Omdat mensen zich bij ons in de winkel altijd zo welkom en thuis voelen. En hoe fijn zou het zijn als ze nóg langer van dat gevoel konden genieten door wat langer te kunnen blijven. Onder het boodschappen doen een bakkie koffie te kunnen drinken, een broodje te eten of zichzelf te kunnen verwennen met een lekker kopje thee en een puntje slagroomtaart.

Noem ons weke mossels, maar we waren om. Tegen zo’n bak liefde is niemand bestand. Wel waren er hobbels die we moesten nemen. Eén daarvan was dat onze winkel is gevestigd vlakbij een seniorenflat. Geen kwaad woord over de bewoners, maar feit blijft dat deze doelgroep nou eenmaal weinig verplichtingen heeft op een dag. En dus zou je door zo’n zitje zomaar de ganse dag met tante Bep opgezadeld kunnen zitten.

Het grootste struikelblok was echter de winkel zelf. In 2010 is hij totaal gestript, in omvang verdubbeld en heeft hij een compleet nieuwe inboedel gekregen. Alleen wel met vaste kasten en een vaste toonbank. Weinig mogelijkheden tot schuiven dus. Gelukkig ben ik getrouwd met een vrouw die bijna niets liever doet dan zorgen dat welke ruimte dan ook er op en top verzorgd uitziet. Voor haar was het dus een uitdaging om voor dit vrijwel onmogelijke project tóch een oplossing te vinden.

En met succes!

Van een heerlijke cappuccino met gebak tot een kopje thee met een saucijzenbroodje. Vanaf nu kunnen onze fans ook daar gezellig van genieten ín onze winkel! Oh, en tante Bep? Die is een aanwinst gebleken. Lege tafels verkopen niet. Maar als er eenmaal één schaapje over de dam is…

Reageer op dit artikel