blog

E-meel…

De winkel

De afgelopen 70 jaar zijn we qua technologie gigantisch vooruitgegaan. Zelfs mijn kinderen sturen via mijn telefoon een appje naar oma als hun wiebeltand er eindelijk uit is. Inclusief 723 emoticons. Waarop oma binnen luttele seconden reageert met een berg hartjes, kusjes en de woorden ‘Wat goed! Oma is zo trots op jou!’

E-meel…

Contact is in een handomdraai gelegd en op een reactie hoef je ook nooit lang te wachten.

Behalve bovenstaande zitten er nog meer voordelen aan alle uitvindingen. Neem alleen al het feit dat onze webshop qua aantal klanten dienstdoet als tweede winkel! Maar zoals elk nadeel zijn voordeel heeft, geldt dat natuurlijk ook andersom.

Tijdens het schrijven van deze column zit ik, na een lange nacht werken, heerlijk in de tuin. Terwijl ik geniet van zon en gezin komen de bestellingen – en dus inkomsten – binnen, zonder moeite. Of nou ja, niet helemáál zonder moeite. Want doordat de technologie zich zo snel ontwikkeld heeft, en je op zoveel verschillende manieren contact kunt zoeken met wie dan ook, verwachten mensen ook steeds sneller een antwoord. Rust heb je dus eigenlijk nooit, zelfs niet na sluitingstijd.

Berichten komen niet alleen via de mail, die je stiekem nog wel even kunt negeren, maar ook via de bedrijfspagina op Facebook en soms zelfs via mijn eigen 06. Waarbij je dan weer niet kunt doen of je de prangende vraag nog niet gezien hebt, want die blauwe vinkjes of dat groene ‘ik ben online-balletje’ laten niets te raden over.

Na het eten lopen mijn 5-jarige zoon en ik nog even door de bakkerij en merk ik op dat hij in alle zakken grondstoffen kijkt. ‘Pap, in welke zak zit het meel? Juf zei dat we in de meel moesten kijken want ze zou een berichtje sturen.’ Mij kun je opvegen.

Een ‘meel’ is bij het jonge grut klaarblijkelijk alweer zeer ouderwets. Een pb’tje via social media of een appje is de hype. Misschien moet ik mijn zoon de tip aan juf laten overbrengen, zodat ze de volgende keer een groepsapp aan kan maken. Gegarandeerd dat haar kleuters in no time zullen reageren met hartjes en kusjes. En een foto van hun melktand.

Of we gaan met z’n allen 70 jaar terug in de tijd. Wel lekker rustig, maar een stuk minder klanten.

Reageer op dit artikel