blog

Samen maakt één

De winkel 648

Lunch jij samen met je werknemers?
Een hoop ondernemers ziet af van een gezamenlijke lunch. Waarom? Voornamelijk vanwege deze veelgehoorde uitspraken:

Samen maakt één
  • Iedere lunchpauze aan tafel zitten met collega’s waar ik al de hele dag tegenaan kijk? Mij niet gezien!
  • De lunch is het enige momentje voor mijzelf.
  • Met mijn baas tegenover me krijg ik geen hap door mijn keel.

Zonde! Want samen lunchen biedt voor beide partijen een heleboel voordelen.

Door gezamenlijk te eten krijg je een beter inzicht in de onderlinge verhoudingen en in wat er zoal speelt op de werkvloer. Door een bedrijfslunch te organiseren voorkom je ook dat werknemers hun lunch overslaan, die goed is voor de werklust. Bovenal is een gezamenlijke lunch het uitgelezen moment om je werknemers de persoon achter de baas te laten zien en een gesprek aan te gaan dat niet over werk gaat. Wat de onderlinge band en dus de samenwerking tussen jou en je werknemers versterkt. Daar profiteer je als baas direct van.

Je kunt ervoor kiezen de lunch voor het personeel te betalen. Maar zelfs als je werknemers laat meebetalen, hoeft ze dit echt niet veel te kosten. Er is een verschil tussen biefstuk en kaviaar iedere dag, of verse broodjes (voor bakkers natuurlijk helemaal makkelijk én goedkoop) met kaas en vleeswaren als beleg. Wat met een tomaatje, komkommertje en wat kruiden ook net een gebakje is.

Maak het vooral leuk voor je personeel. Gebruik de lunches niet voor algemene zakelijke mededelingen, bewaar die voor later.

Wil je je werknemers niet verplichten tot een gezamenlijke lunch? Of is dat met jouw type bedrijf niet haalbaar? Organiseer het dan op vrijwillige basis zodat iedereen zelf kan bepalen of en zo ja, hoe vaak ze samen met de anderen hun broodjes nuttigen. Of drink een kop koffie mee op het moment dat je werknemers dat doen.

Je zult zien dat uiteindelijk iedereen enthousiast raakt en het de sfeer (nog meer) ten goede komt. Want samen lunchen of een bakkie doen in een ongedwongen sfeer is stiekem gewoon heel gezellig!

Reageer op dit artikel