blog

Winkeldames maken het verschil

De winkel

Winkeldames maken het verschil
Yvonne van Gils

Het leukste wat er is? Bakkerswinkels bezoeken! Echt iedere bakkerswinkel is uniek en dat is ook de kracht van onze branche. Klanten weten dat wij als warme bakkers de lekkerste verse broden en taarten maken, en als dat ook nog eens in een sfeervolle, moderne of authentieke winkel gepresenteerd wordt, is de beleving compleet.

Ik krijg nog vaak genoeg complimenten wanneer er nieuwe klanten bij ons binnenlopen. Zij worden verrast door de mooie gebakpresentatie op graniet, de donkerhouten vakken voor onze broden en de gezellige stamtafel waar we koffie met gebak serveren.

Dat zijn onze unieke kenmerken en ik denk dat wanneer je een winkel gaat verbouwen of vernieuwen, je daar zeker over na moet denken. Vragen als: waarom zou een klant mijn winkel binnenlopen, welke sfeer willen we uitstralen, veel of weinig toonbankmeters, is er ruimte voor workshops of demonstraties, enzovoort. Ook de samenwerking met de interieurbouwer is erg belangrijk. Er moet een onderlinge klik zijn om tot de beste ideeën te kunnen komen.

Natuurlijk spelen de winkeldames de grootste rol in de winkel. Zij zijn letterlijk het gezicht van je winkel en bepalen ook de sfeer. Hoe druk de dag ook is geweest, hoe vermoeid ze ook zijn, elke klant moet aandacht krijgen en een glimlach.

Ik zeg vaak dat lang niet iedereen dit werk zou kunnen doen. Fijn personeel in een goed ingerichte, unieke winkel kan het verschil maken waarom klanten juist voor jouw winkel kiezen.

Reageer op dit artikel