blog

Snel schakelen

De winkel

Snel schakelen
Yvonne van Gils

Derde kanaal-klant erbij, personeelslid langdurig ziek, diepvriezer kapot, een studiereisje en meedoen met de Nacht van de Bakker… De afgelopen weken kregen wij van alles voor de kiezen. Leuke en minder leuke dingen, waardoor we in een week tijd heel veel knopen moesten doorhakken. Hoe gaan we die klant beleveren? Wat doen we met de vriezer? Waar halen we personeel vandaan?

En o ja, vrijdagavond staat de bakkerij vol met klanten die we een leuke goodie bag beloofd hebben. Pfff, soms moet je gas bijgeven en snel schakelen. Even doorbijten of bikkelen, noemen we dat in de bakkerij.

Ook deze keer vragen we het personeel om in de hoogste versnelling te staan in de hoop dat ze ons tempo bijhouden. Juist in deze tijden wordt het duidelijk of je team goed samenwerkt en waar het eventueel fout gaat. Gelukkig gaat het prima en dat geeft zo’n kick! Onze nieuwe leerling laat zich niet kennen en blijft meewerken totdat iedereen klaar is. De bakkers hebben tussendoor nog een briljant idee: een ‘midnight snack’ goodie bag (een puntzakje met verschillende hartige minihapjes).

Uiteraard moet de versnelling ook wel eens lager gezet kunnen worden wanneer daar tijd voor is. Tijdens een superleuke studiereis is dat prima gelukt en juist dan komen de beste ideeën over hoe we een volgende drukke tijd weer kunnen opvangen!

Reageer op dit artikel