blog

Engelse gasten

De winkel 52

Engelse gasten
Yvonne van Gils

Het is zomer. Althans, vandaag schijnt de zon. Het weer zal zich meer en meer in extremen gaan uiten, morgen kunnen er weer stortbuien vallen.

De zomer is, denk ik, het seizoen van de onverwacht drukke dagen. Als na een paar dagen regenachtig weer de zon zich weer goed laat zien, zie je mensen massaal op de fiets stappen of ze gaan lekker wandelen. Wij merken dan meteen dat het drukker wordt op ons terras. Dan heb ik ’s middags een extra winkeldame nodig. Dergelijke extreme pieken in drukte komen in de winter niet voor. Wel met sneeuwval, maar dan in negatieve zin natuurlijk.

Onlangs vonden in ons dorp de internationale tandemdagen plaats, de deelnemers verbleven in chalets op een camping in de buurt. Nou, dat hebben we geweten! Een week lang was ons terras gevuld met Engelse (en een paar Franse) koppels. Die konden elke dag een ander parcours afleggen en kwamen daarna in ons dorp nagenieten. Na een paar dagen was de Engelse taal van de winkeldames een flink stuk bijgespijkerd en was iedereen over de schroom heen om deze klanten in vloeiend Engels te woord te staan.

Natuurlijk was het in die week ook lang niet altijd zomerweer. Er vielen geregeld plensbuien, maar die weerhouden Engelsen niet van fietsen.

Met recht kan ik zeggen dat de Engelsen nette, fijne klanten zijn en dat ze best volgend jaar weer langs mogen fietsen. Dan zit het terras namelijk altijd vol, weer of geen weer.

Reageer op dit artikel