blog

Blog: Personeel gezocht

De winkel

Blog: Personeel gezocht
Yvonne van Gils

De afgelopen maand stond in het teken van personeel zoeken. Personeel voor onze winkel, een zaterdaghulp, en iemand die in onze glutenvrije bakkerij kan helpen met brood snijden en inpakken. Geen moeilijke taken zou je zeggen, en ook het feit dat beide functies maar een paar uur in de week betreft is gunstig.

Al jaren heb ik een wachtlijst met namen van meisjes uit ons dorp die graag op zaterdag willen werken in de winkel. Een eerste kennismaking was dus zo geregeld. Na twee keer inwerken, kwam ik tot de conclusie dat ze met haar 17 jaar toch echt nog veel tekort kwam in snelheid van werken en in contact leggen met klanten. Ik vind het dan erg vervelend en sneu om te moeten zeggen dat het nog te vroeg is voor haar om als winkeldame te werken.

De volgende puber op mijn lijst is nog iets jonger en was daarom ook niet mijn eerste keus, maar ze doet het fantastisch! Heerlijk om een vlotte meid, die klanten goed durft te benaderen, in te werken. De verrassing van de week mag ik wel zeggen.

Voor de vacature in de glutenvrije bakkerij hebben we een advertentie gezet op een site. Dat werkt wel makkelijk, we kregen ruim veertig sollicitaties binnen en net zo makkelijk hebben we er ruim dertig afgewezen. Eergisteren nog een prettig gesprek gehad met een kandidate, maar het loopt toch ook anders dan ik had gedacht: van de zes kandidaten die op gesprek zouden komen, zeggen er vier af omdat ze (in die paar dagen voor de afspraak) aan het werk zijn geraakt.

Tja, dan is de keuze wel heel beperkt, te beperkt. Blijkt die site toch iets te goed te werken. Voor de sollicitanten dan.

Reageer op dit artikel