blog

Bake-off! Daar kan ik over meepraten

De winkel 30

Bake-off! Daar kan ik over meepraten
Yvonne van Gils

Daar kan ik over meepraten toevallig, over bake-off! We hebben sinds een jaar een winkeloven en dat heeft een boel veranderd in de winkel. Het heeft wel veel overredingskracht gekost van mijn man (en de verkoper natuurlijk), maar nu ben ik een voorstander van een oven in de winkel.

Mijn bezwaren betroffen vooral de tijd die de winkeldames kwijt zijn aan het bakken en voorbereiden. En ook de kwaliteit van de gebakken producten: komt er überhaupt wel een een goed product uit een winkel oven wanneer tig dames zich ermee bemoeien? Zo vroeg ik mij af.

Bake-off valt of staat met een goede begeleiding van het winkelpersoneel als de oven in gebruik wordt genomen. Na een tijdje is iedereen vertrouwd geraakt met de oven en werden we steeds minder afhankelijk van de bakkerij wanneer we uitverkocht waren met stuksgoeds.

Hartige snacks zijn erg geliefd bij klanten – ook in de zomer! – wanneer ze warm om de toonbank worden gezet en de winkeldames vinden het een sport om deze vóórdat ze zijn afgekoeld zijn verkocht te hebben! Bijkomend voordeel is dat we ook minder derving hebben omdat we beter kunnen ‘sturen’ met onze oven dan de bakkers in de bakkerij.

Verder werd mijn twijfel weggenomen door het enthousiasme én de kundigheid van onze winkeldames, die het superleuk vinden om zelf te bakken. Op dit moment bakken we zo’n dertien producten dagelijks af (vooral korstproducten en harde broodjes) en afgelopen winter kwamen daar nog verschillende Sinterklaasartikelen bij.

Ik kan zeggen dat de winkeloven onze service vergroot, bijdraagt aan de ambachtelijke beleving bij de klant en omzetverhogend is. Ik ben er blij mee!

Reageer op dit artikel