blog

‘Givers have to set limits’

De winkel

‘Givers have to set limits’
Yvonne van Gils

We zitten weer in rustiger vaarwater, december is weer voorbij. De tijd van de goede voornemens is aangebroken. Voor mij zijn dat: ik ga meer rust nemen, ik ga meer ‘nee’ zeggen tegen onmogelijke verzoeken, ik ga ons personeel beter aansturen en ik ga meer doen waar ik zin in heb!

Eigenlijk komt dit hele lijstje erop neer dat ik meer voor mezelf ga/ moet kiezen. Na de drukste tijd van het jaar voelt dat als een bevrijding, maar hoe ga ik dat doen? Mijn agenda zit al ver in januari vol (ook met een paar ski-dagen gelukkig!) en daarna moeten we al richting carnaval en Pasen gaan denken.

Toch wil ik dit jaar meer leuke dingen ondernemen, zodat het de extra werkuren in drukke tijden kan compenseren. Ik hoor iedereen weleens goede voornemens roepen, maar die zijn vaak al gedoemd te mislukken voordat januari voorbij is. Ik hoop het tegendeel te bewijzen, hoe moeilijk het ook is om oude gewoonten en routines in het werk écht te veranderen. Misschien ben ik te eigenwijs om goede raad en advies (van mijn man onder anderen) aan te nemen, maar er zal iets moeten veranderen.

Ons team in de winkel ga ik dit jaar meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid geven, zodat ik uiteindelijk meer rust ga ervaren. En ook de communicatie tussen bakkerij en winkel kan beter! Tja, mooie voornemens die mij meer tijd moeten geven om te kunnen genieten naast ons werk. Mijn man hoort mij al jaren deze dingen roepen en stuurde me laatst deze tekst: ‘Givers have to set limits, because takers rarely do’ (Irma Kurtz – omdenken). Die zet me écht aan het denken!

Reageer op dit artikel