blog

Jubileum

De winkel

Jubileum

Het is 5 juni 2010 als rond kwart over zeven onze allereerste klant de winkel in stapt. Hij kijkt onwennig om zich heen en probeert zich te oriënteren. Inmiddels is het eind mei 2015 en dezelfde klant komt weer in de winkel en gaat doelbewust op zijn favoriete product af.

Ik spreek hem erop aan dat wij bijna vijf jaar bestaan en hij onze allereerste klant was. Hij wist het zich nog precies te herinneren en ook mijn woorden van toen dat hij de eerste klant was. Vrijdag 5 juni bestaan wij alweer vijf jaar.

Mijn boekhouder zei toen we begonnen: ondernemen is als met een kruiwagen vol kikkers rondlopen. Je hebt geen idee waar ze heen springen en geen idee hoe je ze er allemaal in kunt houden. Hij heeft gelijk gekregen want geen van de jaren is gelopen zoals ik het vooraf had verwacht.

Zo onwennig als de eerste klant onze winkel binnenkwam, zo is voor mij het ondernemen begonnen. Met vallen en opstaan zijn er veel horden genomen en zijn wij voor veel  consumenten een doelbewuste winkel in hun leefgewoontes geworden. Ondernemen geeft je enorm veel vrijheid, maar aan de andere kant kan het je ook enorm beperken.

Het lastigste vind ik nog altijd personeel. Je kunt genieten van medewerkers die groeien en steeds meer uit zichzelf weten te halen, maar wat kunnen sommigen toch ook het bloed onder je nagels vandaan halen. Inmiddels is ons bedrijf een stabiele organisatie geworden en mogen we een voorbeeld zijn voor anderen. Zo kregen we recent een aantal dames van de VrouwenVakgroep van het NBOV op bezoek en mochten wij een groep aankomende ondernemers van de NBA een avond inspireren.

We gaan door en blijven ambitieus. Nog dit jaar hoop ik samen met onze eerste franchisenemer een tweede De Stadsbakker in Nederland te openen. Op naar ons volgende jubileum!

Reageer op dit artikel