blog

Mooie verbintenis

De winkel

Mooie verbintenis

Maandagochtend 3 november. De nieuwe week begint. Het is vroeg, heel vroeg. Echt een tijdstip voor bakkers. Ik ben onderweg naar Den Haag, Madurodam. Daar vindt de kickoff van Het Nationaal Schoolontbijt plaats. Dit keer door Xander de Buisonjé. Hij is ambassadeur voor Make-A-Wish Nederland, de organisatie die wensen van zieke kinderen laat uitkomen. Een mooi goed doel waaraan de bakkerijbranche dit jaar ruime steun geeft.

De combinatie Nationaal Schoolontbijt en Make-A-Wish blijkt een prima combinatie te zijn. Een verbintenis die mooi wordt ingevuld in de kleinste stad van Nederland. Naast scholieren zijn vertegenwoordigers van allerlei droomberoepen zoals brandweer- en politiemensen, verplegers en doktoren aanwezig. Dit geheel leidt tot een ontspannen sfeer met een mooie media-aandacht voor Het Nationaal Schoolontbijt.

Er kan dus wederom worden gesproken van een geslaagde editie. Met dank aan de mensen van het Nederlands Bakkerij Centrum die dit weer zorgvuldig hebben voorbereid en uitgevoerd. Inmiddels is het een traditie geworden waarbij de totale branche brood op een positieve wijze in het daglicht weet te zetten. Deze positieve ontwikkeling wordt duidelijk door het grotere aantal burgemeesters dat aan Het Nationaal Schoolontbijt deelneemt, aan het stijgend aantal scholen en aan het stijgend aantal supermarkten en winkels dat participeert.

Door Het Nationaal Schoolontbijt maakt het NBC zijn positie als het centrale instituut voor de bakkerijbranche meer dan waar. Zonder onderscheid te maken tussen industrie of ambacht wordt op een positieve wijze aandacht aan brood gegeven. Dat is het enige wat van belang is in dit geheel. Het is te hopen dat we nog veel edities van Het Nationaal Schoolontbijt gaan meemaken. Er zijn immers nog zo veel goede doelen in Nederland… Eén ervan is brood!

Reageer op dit artikel