artikel

Blog: Kleren maken de man

De winkel

Blog: Kleren maken de man

Een oud gezegde dat eigenlijk overal op gaat. Over het algemeen vinden wij het belangrijk hoe we erbij lopen in ons dagelijks leven, ieder met z’n eigen stijl. Kleding zorgt voor uitstraling, het zegt iets over wie je bent en soms ook waar je voor staat.

Soms moet kleding opvallen, denk aan de politie of aan wegwerkers. In andere gevallen moet kleding praktisch zijn, zoals bij schilders of zwemmers. In andere gevallen moet kleding praktisch zijn, zoals bij schilders of zwemmers. Kleding is enorm belangrijk, bijvoorbeeld op het terras herken je direct wie er in de bediening zit. Daarnaast moet kleding schoon zijn, goed zitten en eventueel gestreken zijn.

Toch verbaas ik me erover als ik door de vakbladen blader hoe het met de kleding is gesteld in onze branche. Sorry voor als je het hebt, maar een polo voor een verkoopster is echt niet meer van deze tijd. Een wit T-shirt in de bakkerij ook niet en al helemaal niet van een leverancier met een tekst erop. Bij mij in het bedrijf mogen ze nog niet eens met deze shirts onder hun kleding lopen.

Wij maken kwaliteit, wij leveren een uniek product en daar hoort passende kleding bij. Wat zou u ervan vinden als u een auto koopt en de verkoper loopt in z’n korte broek op slippers rond. Of u gaat uit eten en de serveerster loopt in een hemdje. Een rechtszaak en de rechter komt in een spijkerbroek.

Zoek kleding die past bij uw bedrijf en bij wat u wilt uitstralen. Het eerste contact in uw winkel is met de verkoopster of de bakker. Het eerste contact bepaalt al een heel groot deel van de indruk van uw bedrijf. Vergeet dit onderdeel niet.

Reageer op dit artikel