artikel

Blog: Kassasystemen

De winkel

Blog: Kassasystemen
Yvonne van Gils

In de loop van twintig jaar heb ik veel vernieuwing meegemaakt van kassasystemen. Toen wij onze bakkerij overnamen, tikten de winkeldames de prijzen nog uit het hoofd in en lag er een prijslijst naast de kassa. Dat is natuurlijk erg foutgevoelig een prijsverhoging doorvoeren was een ramp.

Toen het winkelinterieur aan vervanging toe was hebben we ook ons kassasysteem gemoderniseerd. Wij kozen toen, begin 2000, kassa’s met voorgeprogrammeerde toetsen, een hele verbetering! Heel wat jaren hebben we daar uitstekend mee kunnen werken.

Ondertussen komen we op beurzen en bij collega’s en zien daar nog modernere systemen. Inmiddels werken wij met een systeem dat alle data verwerkt tot aan de boekhouding en ook de facturering en etikettering verzorgt.  Dat heeft wel bloed, zweet en tranen gekost, maar als eenmaal alle instellingen, artikelen, klanten enzovoorts zijn ingevoerd, werkt het als een trein!

Feit is wel dat de winkeldames een belangrijke rol hebben in dit geheel: zij voeren de data in. Denk aan bestellingen, aks-/pin-aanslagen, enzovoorts. Als het daar fout gaat, staat het op elke lijst verkeerd. Het blijft mensenwerk en opletten geblazen.

De techniek staat nooit stil en we moeten blijven vernieuwen. Tablets voor klanten, contactloos betalen, het zal ons veel tijd besparen en gemak opleveren!

Reageer op dit artikel