artikel

Als de baas van huis is…

De winkel

Als de baas van huis is…

De telefoon gaat in de winkel… Of Yvonne aanwezig is? Ehhh, nee. Yvonne is op vakantie met man en kinderen, lekker een weekje naar de zon. Ze zijn eraan toe en verdienen het om eens lekker te genieten! Oké, maar Yvonnes column voor Bakkerswereld is nog niet binnen, hoor ik aan de andere kant van de lijn. Of ik daar iets van afweet? Eerlijk gezegd niet.

f ik dan de uitdaging aandurf om als medewerkster van Bakkerij Van Gils een column te schrijven? Ik overleg even met m’n collega’s en zeg ja (met m’n grote mond). Alles is nog goed gegaan deze week, dus deze column kan er ook gewoon bij.

Het kan natuurlijk ook anders gaan als onze werkgevers op vakantie zijn. Als er bijvoorbeeld zieken zijn of bepaalde bestellingen kloppen niet. Gelukkig is dat niet aan de orde deze week. Iedereen werkt z’n eigen uurtjes en de uren van Yvonne worden door een paar van onze zaterdagmeiden ingevuld, die bijna allemaal herfstvakantie hebben en het heerlijk vinden om een centje bij te verdienen!

Onze bakkers zijn ook volop in de weer, want Leon, de man van Yvonne, er niet om hen bij te staan. Volgens de laatste berichten gaat het ook daar uitstekend!

Het is vakantie en dat kun je wel merken. Best veel mensen hebben een reisje gepland in de buurt van Chaam, want onze koffietafel zit geregeld vol! Gezellig allemaal aan de koffie met een lekker gebakje, worstenbroodje of een heerlijk belegd broodje! Zo krijgen we geregeld complimentjes over onze mooie, ruime winkel, onze lekkere producten en ons uitgebreide en heerlijke glutevrije assortiment. Dat laatste is een aanwinst voor Chaam en omstreken, vinden velen.

Ondanks het echte herfstweer is het dus toch gezellig druk bij ons in de winkel. Yvonne en Leon kunnen gerust nog een weekje weg blijven… Nee hoor, alle gekheid op een stokje: wij zullen allemaal blij zijn als ze weer terug zijn en waarderen allemaal enorm dat ze ons het vertrouwen geven om de zaak te runnen, zodat ze met hun gezin op vakantie kunnen gaan. Want neem van mij aan dat het niet altijd meevalt een goedlopende bakkerij en een gezin tegelijkertijd te runnen. En je zult ook nog iedere maand een column moeten verzinnen…

Reageer op dit artikel