nieuws

Bakkerij Hardeman centraal in tv-programma RTL Z

De bakkerij

Bakkerij Hardeman staat zondag 10 november centraal in het RTL Z-programma De Barometer. De aflevering gaat over de Nederlandse bakkerij.

Bakkerij Hardeman centraal in tv-programma RTL Z

Gerard Hardeman en zijn vrouw Suus runnen al 22 jaar een biologische bakkerij in Wijk en Aalburg: Gerard & Suus. Daarnaast is Hardeman samen met Corianne Vos eind 2017 Dutch Organic Baking School begonnen. Naar eigen zeggen een van de spaarzame biologische bakkersopleidingen ter wereld.

Les

Bakkerswereld bezocht Hardeman begin dit jaar voor een bedrijfsreportage (verschenen in uitgave van april 2019). Hij geeft zelf les en er komen binnen- en buitenlandse gastdocenten naar de bakkerij in Wijk en Aalburg. Zowel professionele bakkers als hobbyisten nemen deel aan de diverse workshops. De interesse neemt toe.

Biologische broodvarianten

Gerard Hardeman runt met zijn vrouw daarnaast al 21 jaar een biologische bakkerij in Wijk en Aalburg. Behalve vele biologische broodvarianten verkoopt het echtpaar ook andere biologische etenswaren en drank in de winkel aan de Torenstraat in het Noord-Brabantse dorp. In overleg met klanten verzamelde Suus de afgelopen jaren een assortiment van zo’n 1700 verschillende biologische producten. Maar biologische winkelconcepten zijn er meer in Nederland. Ook in de supermarkt wordt biologisch mainstream, omdat consumenten steeds vaker vragen naar natuurlijke producten, zonder toevoegingen.

De uitzending begin zondag 10 november om 17.30 uur.

Lees ook: Oergranen: de oorsprong van brood op de werkbank bij Hardeman

Reageer op dit artikel