nieuws

Bakker Dunselman lanceert Wieringer Molenbrood

De bakkerij

Bakkerij Dunselman lanceert op 14 oktober het Wieringer Molenbrood.

Bakker Dunselman lanceert Wieringer Molenbrood
Archieffoto. Bakkerij Dunselman won in 2018 de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar. Foto: NBA

Sinds mei 2019 maalt de Wieringer Molen De Hoop graan voor Bakkerij Dunselman.

Volkoren tarwemeel

Begin februari van dit jaar werden de eerste contacten gelegd door leerling-molenaar Bart, meldt Hollands Kroon in een persbericht. Dit leidde tot een kennismaking met Peter Dunselman. Er werd afgesproken dat De Wieringer Molen 20 kg volkoren tarwemeel ging leveren voor het bakken van een aantal proefbroden. De resultaten waren zodanig, dat de samenwerking werd voortgezet.

500 kg meel

Met Bakkerij Dunselman als klant voor het ambachtelijke molenmeel, gaat molen De Hoop met zijn molenaars nu maandelijks tenminste 100 kg tarwemeel produceren. De meelproductie is wel afhankelijk van de wind. Geen wind betekent dat er niet gemalen kan worden. In de afgelopen periode hebben de molenaars er optimaal gebruik van kunnen maken. In twee maanden tijd is vier keer gemalen en in totaal 500 kg graan weggewerkt. De bakker beschikt nu over een startvoorraad van 500 kg meel. Wieringer Molenbrood is te verkrijgen bij de vestigingen van Bakkerij Dunselman in Den Helder en Julianadorp.

Lees ook: Dunselman start nachtbezorging

 

 

Reageer op dit artikel