nieuws

Enorme duurzaamheidsslag Van der Grijn Bakkerijen

De bakkerij

Enorme duurzaamheidsslag Van der Grijn Bakkerijen
Foto: Pixabay

Het dak van het bedrijfspand van Van der Grijn Bakkerijen in Groot-Ammers is voorzien van zonnepanelen. De in totaal verbruikte 600.000 kilowatt op jaarbasis kan nu voor 25 procent zelfstandig worden opgewekt.

Dat meldt De Stad Gorinchem.nl. Een van de eerste deelnemer aan het project Blauwzaam in de Alblasserwaard is Van der Grijn Bakkerijen. De ondernemer is enorm aan het verduurzamen.

Dak ligt vol

Onlangs is het dak van het bedrijfspand op bedrijfsterrein Gelkenes voorzien van zonnepanelen. De in totaal verbruikte 600.000 kilowatt op jaarbasis kan nu voor 25% zelfstandig worden opgewekt. Het dak ligt vol. ‘We hebben nog een luifel waar een paar panelen op kunnen’, laat Arto van der Grijn in de regionale krant weten. Er zijn volgens hem nog meer manieren om de energierekening naar beneden krijgen.

Warmte ovens hergebruiken

Er is op veel plekken in de inmiddels tien vestigingen in de regio LED-verlichting en er wordt geprobeerd de warmte uit de ovens te hergebruiken. Ook wordt oud-brood, een dag na het bakken, niet weggegooid. In eerste instantie wordt het voor een euro verkocht en daarna gaan de niet verkochte broden naar de voedselbank.

Bron: De Stad Gorinchem.nl

Reageer op dit artikel