nieuws

Tweede groep zij-instromers start opleiding tot bakkersassistent

De bakkerij

In opvolging van het succes in 2018 startte op 12 maart de tweede groep zij-instromers met de opleiding tot assistent in de bakkerij.

Tweede groep zij-instromers start opleiding tot bakkersassistent

De deelnemers leren de basisvaardigheden van het bakkersvak en kunnen uiteindelijk als assistent bakker aan de slag in bakkerijen. Na drie maanden opleiding krijgen de kandidaten een jaarcontract om zo meer werkervaring in de bakkerij op te doen.

Eerste lichting

De eerste groep leerlingen van de nieuwe opleiding assistent bakker in Hoogeveen ondertekent op dinsdag 27 november een arbeidscontract. Ze leerden de technische greepjes van het vak en deden werkervaring op bij leerbedrijven en zijn nu volop aan het werk.

Nieuwe aanwas creëren

Initiatiefnemer van deze samenwerking is Het Ambacht Opleidingen is samenwerking met United Work. Het doel is om nieuwe aanwas te creëren in de bakkersbranche, zegt Gert-Jan ten Napel van Het Ambacht. ‘We spelen in op de vraag naar nieuw personeel. Tegelijkertijd willen we de kwaliteit van alle bakkers naar een hoger niveau tillen. Dat begint met laagdrempelige scholing met hoge vakkundigheid als resultaat.’

Amsterdam

De succesformule wordt inmiddels uitgerold op andere plaatsen. Zo staat er een derde groep in de startblokken om in Amsterdam te beginnen.

De verwachting is dat negentig procent van de deelnemers kan doorgroeien naar een vast dienstverband.

Reageer op dit artikel