nieuws

Jonge garde treedt toe tot directie Hebaco

De bakkerij 1174

Mark Bezemer en Wouter Beekhuizen zijn toegetreden tot de directie van Hebaco Bakovenbouw nv. Samen met Alie Dommerholt vormen zij de nieuwe directie van de ovenbouwer uit Nijverdal.

Jonge garde treedt toe tot directie Hebaco
V.l.n.r. Mark Bezemer, Alie Dommerholt en Wouter Beekhuizen. Foto’s: Jan Willem Schouten

Alie Dommerholt (64) is sinds 1992 werkzaam bij Hebaco en vanaf 2012 als directeur aangesteld. Met het oog op de toekomst is zij op zoek gegaan naar versterking in de directie. Die vond zij snel in de persoon van Mark Bezemer. ‘Alie liet mij weten op zoek te zijn naar opvolging. Ik vind Hebaco een heel mooi bedrijf. Tijdens de vele gesprekken met Alie bleef mijn enthousiasme groeien’, zegt Bezemer.

Bezemer (35) heeft een achtergrond in financiën en is sterk op commercieel gebied. ‘Daarom ben ik op zoek gegaan naar iemand met een technische achtergrond, die samen met mij Hebaco zou kunnen runnen.’ Wouter Beekhuizen (35) blijkt hiervoor de perfecte kandidaat.
De beide heren zijn op 2 juli toegetreden tot de directie van het bedrijf. Dat Alie Dommerholt met pensioen gaat, daarvan is vooralsnog geen sprake. ‘Ondernemen is vooruitzien. Ik wil Hebaco in de toekomst in goede handen achterlaten. Daarom ben ik tijdig op zoek gegaan naar opvolging. Ik ga het wel rustiger aan doen, maar heb nu de tijd om al mijn kennis over te brengen op Mark en Wouter. Het gevoel moet goed zijn voordat ik stop. Dan pas kan ik met een gerust hart geraniums kopen en erachter gaan zitten’, knipoogt Dommerholt.

Het bedrijf wordt op dezelfde voet voortgezet, met dezelfde service en aanspreekpunten. ‘De fundering waarop Hebaco staat, blijft hetzelfde. Dat zal niet zomaar veranderen’, vult Bezemer aan. ‘We werken nu veel samen om de kennis over te dragen. Zo maken we de werkwijze en filosofie van Hebaco eigen’, zegt Beekhuizen. ‘We hebben nu de tijd om te kijken wat er goed gaat in het bedrijf en wat er eventueel beter kan.’

Hebaco is de enige bouwer in Nederland van de thermische olieoven.

Toekomst

Hebaco kan sinds kort een rotatie-doorrijoven leveren. Deze oven is erg geschikt voor bakkerijen met een beperkte ruimte. ‘De oven kan door middel van een deur achterin beladen en aan de voorzijde gelost worden, handig in verband met de routing. Maar ook in de winkel heeft deze oven een toegevoegde waarde aangezien klanten het proces kunnen zien. Van het beladen van de oven vanuit de bakkerij met deegproducten tot het lossen van de gebakken producten in de winkel’.

Het drietal verwacht verder dat in de toekomst de beleving een nog grotere rol gaat spelen bij winkelovens. Een goed voorbeeld hiervan zijn de houtovens van Häussler. ‘Deze ovens hebben een authentieke uitstraling en zijn voorzien van chamottestenen die een mooi bakresultaat geven’. Om ondernemers te laten kennismaken met deze ovens organiseert Hebaco op 11, 12 en 13 november een inspiratiereis naar Häussler Backdorf. ‘Voor dit bezoek hebben we samen met Häussler een speciaal programma samengesteld waarbij de klanten kennis kunnen maken met de mogelijkheden van hout-, pellet- en elektrische ovens.

Hebaco

Hebaco Bakovenbouw nv is leverancier van allerlei soorten ovens waaronder thermische olieovens, inschietovens, rotatieovens en houtovens, maar ook narijskasten en wasemkappen. Het bedrijf is de enige leverancier in Nederland die zelf de thermische olieovens produceert. Er verdwijnt dus een schakel in de keten waardoor Hebaco zelf de kwaliteit kan waarborgen en een concurrerende prijs kan bieden. Naast de levering verzorgt het bedrijf het plaatsen van, de service op en het onderhoud aan de ovens; alles onder één dak. Hebaco beschikt over zeer ervaren en bekwame monteurs die 24/7 bereikbaar zijn. Voor de klant erg prettig want er is altijd één aanspreekpunt. Sinds kort behoort financiering van ovens bij Hebaco ook tot de mogelijkheden.
Het Nijverdalse bedrijf heeft de beschikking over een groot bedrijfspand van ca. 3000 m² waar in de productiehal de ovens worden gebouwd en gereviseerd. In het onderdelenmagazijn zijn onderdelen aanwezig van diverse merken ovens. Zelfs voor Becker-ovens, die al lang niet meer geleverd worden, zijn nog tal van onderdelen beschikbaar.

Reageer op dit artikel